bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Хмільнику обговорили проблематику розвитку підприємництва
27.07.2016

26 липня 2016 р. відбулося засідання «круглого столу» «Регуляторні бар’єри для МСП в Хмільнику: можливі шляхи подолання». Це зібрання відбулося в рамках спільного проекту громадської організації «ПРАВО» та виконавчого комітету Хмільницької міської ради, який реалізується в рамках Програми «Лідерство в економічному врядуванні» (USAID ЛЕВ), за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

До участі в засіданні запрошувались представники виконавчих органів міської ради, депутати міської ради, громадськість та представники засобів масової інформації і, що головне, підприємці міста. На жаль, з невідомих причин представників бізнесу, прийшло небагато. Натомість захід відвідали та активно взяли участь в обговоренні нагальних проблем розвитку підприємництва в місті міський голова Сергій Редчик, секретар ради Анатолій Мороз, заступник міського голови Людмила Вусатюк, а також інші представники виконавчих органів міської ради. Це наштовхувало на думку, що влада готова почути та почати вирішувати проблеми підприємців, бо обговорення – це крок на зустріч до активної співпраці влади та бізнесу.
З вступним словом перед учасниками круглого столу виступив міський голова Сергій Редчик, який зазначив про необхідність запровадження конструктивного діалогу між владою та підприємницьким середовищем міста.

Роботу «круглого столу» розпочала провідний науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, координатор проектів Ольга Красовська, а далі про вже зроблене та перспективні плани діяльності в рамках проекту розповідав керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох. Зокрема він зазначив, що в 2015 році, в рамках конкурсу малих проектів «Сприяння зменшенню корупційних проявів на місцевому/регіональному рівні», який проводився за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії, громадською організацією «ПРАВО» було реалізовано проект «Регуляторна політика – без корупції», в рамках якого було проведено громадську антикорупційну експертизу 27 регуляторних актів, які було затверджено в системі місцевого самоврядування Хмільника.

В 12 документах не було виявлено корупціогенних чинників. Натомість в 14 регуляторних актах були виявлені корупціогенні чинники і наразі ці документи потребують внесення змін та доповнень, а один регуляторний акт взагалі необхідно скасувати. Враховуючи досвід у цій сфері експертів нашої організації, ми зможемо, провівши додатково дослідження та опитування серед підприємців, напрацювати рекомендації та передати їх виконавчому комітету міської ради для подальшого подолання бюрократичної тяганини. Адже саме «тяганина» з документами, нечіткість формулювань, а інколи навіть і нерозуміння потреб бізнесу перешкоджають перспективному розвитку малого та середнього підприємництва в Хмільнику.
Також Віталій Дорох озвучив результати проведеного опитування серед підприємців щодо ефективності реалізації в місті програми розвитку підприємництва. За його словами, підприємці не знають взагалі про таку програму, не залучалися до її розробки, а також не впевнені, що така програма відображає справжні запити підприємницького середовища.

Окремо було наголошено про необхідність вдосконалення діяльності Хмільницького Центру надання адміністративних послуг. Зокрема, пані Олена Черній, розповіла про свої наміри отримати інформаційну картку через Офіційний сайт міста Хмільника, а після того, як їй це не вдалося, вирішила особисто звернутися до адміністраторів центру, які також не змогли їй в цьому допомогти.
Під час заходу було чимало дискусій, аргументів та думок, але врешті всі висловили сподівання, що мету проекту – доопрацювання (вдосконалення) Дорожньої карти розвитку малого та середнього підприємництва для зменшення регуляторних бар’єрів та покращення бізнес-середовища для МСП в Хмільнику буде виконано.

Для довідки:

Засідання «круглого столу» відбудеться в рамках спільного проекту громадської організації «ПРАВО» та виконавчого комітету Хмільницької міської ради, який реалізується в рамках Програми «Лідерство в економічному врядуванні» (USAID ЛЕВ), за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Метою проекту є доопрацювання (вдосконалення) Дорожньої карти розвитку малого та середнього підприємництва для зменшення регуляторних бар’єрів та покращення бізнес-середовища для МСП в місті Хмільнику Вінницької області.

Контакти

  • ГО «ПРАВО»
  • 0680340964

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.