bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Видано друком модельний статут територіальної громади села
27.07.2016

Асоціація сприяння самоорганізації населення представляє своє нове друковане видання «Модельний статут територіальної громади села (селища)».

Наполегливе бажання новаторів у владі змінити ситуацію в селах України на краще потребує закріплення оптимальних процедур управління у місцевих нормативних актах, що має дати позитивний результат саме для людей.

Зведенням подібних актів, своєрідною «місцевою конституцією» справедливо вважається Статут територіальної громади, який створює умови для реалізації вимог чинного законодавства на певній території з урахуванням її особливостей.

Розроблений експертами Всеукраїнської Асоціації сприяння самоорганізації населення модельний Статут територіальної громади села (селища) увібрав у себе кращі практики вітчизняного досвіду нормотворення.

Цей матеріал має стати у нагоді усім свідомим представникам сільської влади та громадським активістам у процесі розробки нових Статутів територіальних громад, які його ще не мають, а також при удосконаленні діючих Статутів.

Зі свого боку Асоціація готова надавати необхідну методичну та практичну допомогу територіальним громадам при розробці, прийнятті та впровадженні норм статутів.

ВГО «Асоціація сприяння самоорганізація населення» вже протягом 10 років займається розробкою і впровадженням у практику місцевого самоврядування механізмів місцевої демократії.

Автори видання: Андрій Крупник, голова ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», доцент Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України, кандидат політичних наук, Олександра Калашнікова, аналітик ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», В’ячеслав Кіщенко, юрист ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

З приводу отримання друкованої версії видання, звертатися за адресою [email protected], із вказанням назви установи та обгрунтуванням необхідності отримання примірника.  

ЗАВАНТАЖИТИ: МОДЕЛЬНИЙ СТАТУТ СЕЛА (СЕЛИЩА)

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.