bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Одесі обговорили процес відбору адвокатів для надання правової допомоги
27.07.2016

19 липня в Одесі відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню процесу відбору адвокатів,які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Захід відбувся у межах проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

 

На круглому столі було обговорено процедуру відбору та практичний досвід різних областей, регіональні особливості, переваги та можливі складнощі, а також шляхи вдосконалення системи відбору. Цілі зустрічі представили менеджер проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» Кетеван Цхомелідзе та Олександра Яновська, експерт проекту.

Від Регіонального центру з надання БВПД у круглому столі взяла участь його директор, Клішина Світлана. У своєї доповіді С. Клішина повідомила присутнім, що протягом 2012-2015 років було проведено 8 конкурсів по відбору адвокатів, відібрано 5077 адвокатів та укладено 2571 контракт.  32% складу конкурсних комісій  складали представники адвокатури, 28% - представники Координаційного та місцевих центрів з надання правової допомоги, 22% - судді, 14% - представники громадських організацій, 4% - представники органів юстиції.

На протязі зазначеного періоду критерії оцінювання претендентів  змінювалися:  так, у порівнянні з 2013 роком, у 2015 році зросла вага критерію досвіду адвокатської діяльності та мотивації до надання безоплатної правової допомоги. За три роки роботи Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області були розвінчані невірні уявлення про професійну діяльність адвокатів у системі БПД, показник успішності відбору адвокатів при  проведенні подальших конкурсів збільшився.

Завдяки співпраці центру з Радою адвокатів Одеського регіону та ГТУЮ вдалося змінити настрій в Одеській адвокатурі та визначити для адвокатів переваги роботи за контрактом з центром: виконання суспільно важливої роботи, підвищення професійного іміджу, регулярне безкоштовне підвищення кваліфікації, гнучкий графік роботи, постійне джерело доходу.

Контакти

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги
  • odesa.legalaid.gov.ua
  • (048) 726 22 23

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.