bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школярі та педагоги Старого Криму і Мангуша дізналися про децентралізацію
30.05.2016

Наприкінці травня у школах селища Старий Крим і районного центру Мангуш, що на захід від Маріуполя, Центр «Логос» організував просвітницькі заходи для роз’яснення суті децентралізації та необхідності створення спроможних громад.

Наприкінці травня у школах селища Старий Крим і районного центру Мангуш, що на захід від Маріуполя, Центр «Логос» організував просвітницькі заходи для роз’яснення суті децентралізації та необхідності створення спроможних громад.

До спілкування з молодіжною аудиторією було залучено Данила Тюріна - волонтера ВМГО «Студентське братство» (https://www.facebook.com/vmgosb). Він провів для однолітків презентації та обговорення відеороликів про реформу, виготовлених Інститутом Громадянського Суспільства. Волонтер зупинився на негативних стереотипах, ніби «нічого не змінюється», які заважають селам і селищам позитивно сприйняти реформу і об’єднатися з містами.

Інтерес у мешканців селища Старий Крим викликав показ телесюжету про історію успіху села  Снітків на Вінниччині. Це село стало ілюстрацією необхідності реформ у сільській місцевості, прикладом поєднання інтересів людей, які хочуть заробляти на своєму індивідуальному господарстві, та бізнесу з міста. Йдеться про запровадження кластерної моделі ягідництва: об’єднання промислового виробництва ягід та індивідуального, яке здійснюють люди прямо на своїх городах.

Після заходу ряд старшокласників виявили бажання залучилися до просвітницької роботи та отримали матеріали для роз’яснення суті реформи серед родичів, сусідів та інших земляків. Роз’яснення переваг реформи є особливо актуальним у Старому Криму, адже селищна рада досі не ухвалила рішення про об’єднання з Маріуполем, як це передбачає затверджений урядом план формування територіальних громад Донецької області.

Данило Тюрін розповів, що аналогічні «уроки децентралізації» із демонстрацією відеороликів він також провів в усіх школах районного центру Мангуш Донецької області, а відтак спілкувався з однолітками зі Святогірська.

У Центрі «Логос» відзначають, що після презентацій реформи для педагогів та старшокласників смт. Мангуш голова Першотравневої РДА Дмитро Черниця звернувся до організаторів проекту з проханням надати просвітницьку та методичну літературу щодо реформи місцевого самоврядування. Було домовлено про його сприяння створенню Мангушської об’єднаної територіальної громади.

За підсумками «Уроків децентралізації» вийшов телесюжет.

Контакти

  • Інформаційно-аналітичний центр «Логос»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.