bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Донеччині представили план дій щодо захисту прав ВПО з інвалідністю
27.05.2016

25 та 26 травня представники ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» провели презентації на тему «План дій громадськості у сфері захисту прав ВПО з інвалідністю». В заході прийняли участь громадські активісти, журналісти, внутрішньо переміщенні особи з обмеженими можливостями та мешканці Краматорська і Слов’янська.

Під час презентацій голова організації Сергій Коваленко та юрист Олена Солошенко представили основні положення Програми адаптації та захисту прав ВПО з інвалідністю, яку розробляють експерти організації, презентували проміжні результати моніторингу доступності соціальних об’єктів та державних установ для людей з обмеженими можливостями в Краматорську та Слов’янську. Протягом моніторингу активісти виявили велику кількість важливих соціальних об’єктів, таких як банки, пошта,  продуктові магазини та лікарні. Зараз ці дані оформлюються в звіт, який буде надано органам влади, бізнесу та громадськості.

Окрема частина заходів була присвячена обговоренню стану справ із захистом прав ВПО з інвалідністю на Донеччині, проблем які вони мають у відносинах з державними установами та визначенню майбутніх кроків в рамках адвокаційної кампанії “Ми всі рівні”.

Всі ідеї та побажання, які були висловленні громадськістю з приводу Програми адаптації та захисту прав ВПО з інвалідністю будуть розглянуті на робочій групі та включені до остаточного проекту Програми, який ми плануємо презентувати наприкінці червня”, - наголосив голова ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” Сергій Коваленко.

Після завершення презентацій, всі бажаючи ВПО з інвалідністю мали змогу отримати юридичну та консультаційну допомогу від фахівців організації.

Контакти

  • Коваленко Сергій Олександрович
  • [email protected]
  • +38 (093) 507 76 95

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.