bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Благодійний фонд «Урожай-громаді» визначив переможців конкурсу мікро-грантів
24.05.2016

Благодійний фонд «Урожай-громаді» привітав авторів проектів, які стали переможцями конкурсу мікро-грантів, оголошеного  в рамках проекту «Час діяти: проведення конкурсу ініціатив з метою розвитку сільських територій через партнерство місцевої влади, громади та бізнесу». Відповідно  до представлених проектів їхні автори планують облаштування спортивних та ігрових майданчиків, придбання контейнерів для сортування сміття, облаштування громадської криниці, видання книжки про історію села і навіть запровадження сільського радіомовлення тощо. Один із авторів такого проекту – селищний голова Катеринополя Іван Гегедош каже, що подібні конкурси  для нього – це можливість втілення в життя його мрій як селищного голови.

–  Якщо ще торік я планував самостійно шукати тренерів і записуватися на тренінги для того, щоб навчитися писати проекти на конкурси грантів, то сьогодні Благодійний фонд «Урожай-громаді» запрошує таких, як я, сільських голів і  навчає це робитиграмотно, причому безкоштовно. Для громади це можливість розвиватися, отримавши додаткові кошти. На конкурс грантів від БФ «Урожай-громаді» я представив проект по сортуванню сміття в Катеринополі. Вважаю це важливим, бо для  розвитку, приміром,  зеленого туризму на Катеринопільщині треба  щоб насамперед скрізь було чисто, – міркує Іван Гегедош.

Згідно з рішенням комісії БФ «Урожай-громаді» переможцями стали проекти  з Моринців і Рижанівки (Звенигородський район), Шендерівки, Кірового і Кошмака (Корсунь-Шевченківський район), Мартинівки і Малого Ржавця ( Канівський район), Петриків (Городищенський район), Катеринополя та Розсохуватки (Катеринопільський район), Чаплинки (Лисянський район) та Богуслава Іванівського району Київської області.

За словами директора Благодійного Фонду «Урожай-громаді» Тетяни Волочай, такий конкурс мікро-грантів дає можливість сільським громадам реалізувати важливі для села проекти за допомогою додаткових джерел фінансування й без залучення сільського бюджету.

– Конкурс мікро-грантів від нашого Благодійного фонду це  логічне продовження важливого проекту «Час діяти», який спочатку передбачав  навчальний курс  для представників сільських громад грамотно писати проекти. Найбільш ефективні і дієві проекти сьогодні отримують 20 тис грн для його реалізації, – зауважує Тетяна Волочай.

На думку ж голови комісії Благодійного фонду «Урожай-громаді» та директора ТОВ «НВФ «Урожай» Олега Васецького, в Україні тільки створюється те, що в розвинених країнах Європи вже давно працює, мається на увазі громадянське суспільство.

–  Мені зазвичай важлива кінцева мета, але в подібному конкурсі проектів цінний сам процес, бо він передбачає залучення сільських голів до активних дій, спрямованих на розвиток сільських територій. Люди побачили, що такі проекти мають реальне наповнення і є  важливою цеглиною у формуванні громадянського суспільства, – переконаний Олег Васецький.

Як заохочення всі автори проектів-переможців матимуть можливість потрапити восени до Польщі та перейняти досвід розвитку закордонних громад.

Контакти

Коментарі

Віталій Ніщименко   2887 днів тому   #  

У Київській області немає Іванівського району, є Богуславський район у складі якого село Іванівка

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.