bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Голови сільських рад Полтавського району обговорили питання децентралізації
04.03.2016

24 лютого 2016 року ініціативною групою «Єдність громад» спільно з Полтавським районним відділенням Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад в рамках реалізації проекту «Стимулювання сільського розвитку та активізація сільського населення в Полтавському районі шляхом розширення участі громадян у процесах прийняття рішень на рівні територіальних громад» (за фінансової підтримки Європейського Союзу)  проведено конференцію сільських голів Полтавського району з питань проведення децентралізації влади та перспектив розвитку Полтавського району.

Захід мав на меті обмін досвідом голів об’єднаних територіальних громад з представниками влади Полтавського району.
 
Для більшості сільських рад району зволікання у формуванні Перспективного плану спроможних громад району може коштувати втратою сільської ради, адже Полтавський район знаходиться навколо обласного центру, а відповідно до Методики формування спроможних громад, в першу чергу, об’єднання громад мають відбуватися навколо обласних центрів. Проте Полтавський район має найбільшу кількість населення серед районів області і приєднання до м. Полтави негативно відіб’ється на якості життя в селах. Тому першочерговим завданням влади всіх рівні є підготовка альтернативного  плану об’єднання громад для наближення публічних послуг до місцевого населення та максимальної передачі повноважень органам місцевого самоврядування.
У конференції взяли участь сільські голови, керівництво районної ради та райдержадміністрації, депутати районної ради Полтавського району, голови об’єднаних територіальних громад області. Під час заходу прийнято резолюцію, якою передбачається активізація роботи щодо підготовки проекту Перспективного плану формування спроможних  громад району: рекомендація райдержадміністрації щодо призначення відповідальної контактної особи для надання допомоги сільським радам у підготовці до процесу об’єднання громад; проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи населенню району.
 
Організатори заходу — Ініціативна група «Єдність громади», Полтавський обласний благодійний фонд «Фонд розвитку громади «Ініціатива».

Довідково про проект:
 
Захід проходить у межах проекту «Стимулювання сільського розвитку та активізація сільського населення в Полтавському районі шляхом розширення участі громадян у процесах прийняття рішень на рівні територіальних громад», який впроваджується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО «МАРТ» за фінансової підтримки Європейського Союзу.
 
Мета проекту — активізація сільського населення Полтавського району для вирішення питань місцевого значення, наближення адміністративних та інших послуг до сільських мешканців, підвищення  якості життя на селі.
 
Проектом передбачається проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи в сільських радах Полтавського району, населення яких бачить перспективу в об’єднанні громад, сприяння ініціюванню об’єднанню  сільських рад району у спроможні громади

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.