bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Спільними зусиллями – спортзал для громади
04.03.2016

Село Чаплинка по-праву можна назвати спортивним селом, адже  більша частина населення тут справді живе спортом і вболіває за його підтримку. Довела це сама громада. Рік тому сільський спортзал стояв пусткою. Здавалося б нове приміщення, а тренуватися в ньому можливості не було. Через протікання стелі прогнила підлога, полущилися стіни. Спортивне життя припинилося. Школярів на спортивні секції доправляли в сусідню Боярку. Ремонтувати спортзал не було за що, бо коштів треба чимало.  Проте питання реконструкції приміщення постійно тримали на контролі як місцева громада, так і головний агроном Лисянської філії «Урожаю»  та  волонтер БФ «Урожай-громаді» Михайло Осадчий. Сам колишній футболіст, як ніхто інший розуміє, що спорт на селі – нині найкраща альтернатива барам та забігайлівкам.

– Колись цей спортзал  обійшовся в чималу копієчку (на його ремонт витратили 120 тис грн). Сьогодні, щоб зробити сучасне покриття для підлоги, необхідно було зібрати 80 тисяч, – розповідає Михайло Осадчий. –  Люди звернулися по допомогу до Благодійного фонду «Урожай-громаді», однак і самі не сиділи, склавши руки. Самі обійшли всі двори і зібрали частину коштів. Здавали, хто скільки міг – хто по десятці, хто більше, але ніхто не  відмовлявся.

Самостійно зібрали 2,5 тис грн, 80 тис грн виділив Благодійний фонд, придбали покриття. Жителі Чаплинки самотужки його постелили. Сьогодні тут вже  відбуваються змагання з волейболу, знову займатимуться  спортом школярі. За словами сільського голови Валентини Виноградової, вже навіть розклад складено, коли в спортзалі тренуватимуть молодь, а коли можна буде приходити іншим любителям поганяти м’яча.

–  Якби ви бачили, з яким запалом люди допомагали відремонтувати цей спортзал. Приходили і стіни фарбувати, і штукатурити, і навіть самі зголосилися поїхати в ліс заготовити дрова, щоб спортзал топити,  – додає сільський голова. – Люди в Чаплинці зрозуміли, що спільними зусиллями можна добитися кращих змін для села.

На думку директора Благодійного фонду «Урожай-громаді» Тетяни Волочай, приклад подібного партнерства фонду і громади стане хорошим початком для запровадження ще тісніших відносин і плідної співпраці.

– Ми не очікували високої активності такого великого села. Здавалося б, спорт не є пріоритетом для людей поважного віку, але, на диво, пенсіонери виявилися прогресивними людьми і так само, як і молодь, долучалися до збору коштів, – коментує Тетяна Волочай. – Успішно реалізовані нашим Благодійним фондом проекти в селах насамперед є важливим кроком до розвитку сільських громад.

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   2952 дні тому   #  

Дуже цікаво дізнатися усе про фонд.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.