bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання для ветеранів АТО та їхніх родин на Херсонщині. Крок назустріч змінам
29.02.2016

Навчання для ветеранів АТО та їх родин відбулося 22 лютого - у Горностаївці, 23 лютого - у Великій Лепетисі. Програма включала психологічну, юридичну, інформаційну допомогу та духовну підтримку.

На обидва заходи чоловіки прийшли без особливих очікувань - думали, їх запрошують на годинку. Та відразу занурилися в роботу і несподівано для себе затрималися до вечора.

Спочатку розбиралися з цінностями та страхами. Психолог, капелан Першого Українського Батальйону Військових капеланів, голова правління фонду «Джерело життя» Андрій Калита розповів про чотири речі, які руйнують особистість. Потім дізналися про способи лікування фізичних і душевних ран. «Викинули» агресію, що засіла в душі, на папір, а потім ці аркуші спалили.

Учасники з Горностаївки зосередилися на аналізі поведінки лідера та жертви. Натомість у Великій Лепетисі працювали більше з так званим «трикутником сили», кожна зі сторін якого означає: ясність цілей, впевненість у собі, підтримка оточуючих. Виявляється, це три складові успіху будь-якої справи.

Під час обох заходів Андрій Калита допоміг учасникам абстрагуватися й уявити, як вони хочуть прожити своє життя. У результаті, кожен задумався, як йому жити далі, подолавши посттравматичний синдром.

З вірою в свої сили після психологічного навчання чоловіки завзято взялися за правову частину заходу. Юрист Інформаційного Ресурсного Центру «Правовий простір» Володимир Орловський розповів, які пільги мають учасники бойових дій, що робити у випадку бюрократичних перепон. Учасників цікавив порядок оформлення земельних ділянок, пільги на лікування, грошове забезпечення при звільненні, пільги на освіту тощо. Чіткі інструкції, надані юристом, вмотивували їх діяти невідкладно. Наприклад, до п’ятниці, 26 лютого горностаївці домовилися взяти банківські розрахунки та написати скарги до військових частин з приводу невиплати грошового забезпечення. В обох райцентрах працюють місцеві осередки спілки ветеранів АТО. Володимир Орловський та голови осередків домовилися про співпрацю, і надалі допомагатимуть учасникам АТО з оформленням пільг.

Контакти

  • ІРЦ «Правовий простір»
  • Антоніна Олійник
  • http://legalspace.org/ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.