bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН та бізнес-об’єднання малих і середніх підприємств підписали меморандуми про взаєморозуміння
15.02.2016

5 лютого 2016 року – Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) підписала Меморандуми про взаєморозуміння з сімома бізнес-об’єднаннями малих і середніх підприємств. Документи  визначають рамки співробітництва між ПРООН та бізнес-об’єднаннями з ціллю забезпечити за рахунок зміцнення їх інституційного потенціалу можливостей ефективно представляти інтереси МСП, надавати їм послуги, а також стати надійним партнером для Уряду у розбудові більш сприятливого бізнес-клімату в Україні.

Ґрунтуючись на результатах конкурсного відбору, наступні бізнес-об‘єднання були запрошені до участі у довгостроковій програмі з розвитку спроможності та до партнерства в рамках проекту ПРООН «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств»:

1) Громадська організація «Обласна спілка підприємців «СТІНА» ;

2) Донецька Торгово-Промислова Палата;

3) Громадська організація «Клуб Ділових Людей»;

4) Громадська спілка «Міжрегіональний Союз Птахівників та Кормовиробників України;

5) Громадська організація «Спілка Сприяння Розвитку Сільського Зеленого Туризму в Україні»;

6) Асоціація «Українська Асоціація Меблевиків»;

7) Чернігівська міська Ліга (Клуб) ділових та професійних жінок.

«Одним з найбільш важливих аспектів для малих і середніх підприємств сьогодні є спроможність донести своє бачення до Уряду, особливо в час, коли в країні розробляється така кількість законів. І ця програма дозволяє нам надати вам [БО] потужності та можливості, щоб транслювати голос підприємців та створити більш сприятливий бізнес-клімат», - відзначив пан Янтомас Хімстра, Директор ПРООН в Україні підписуючи Меморандуми з лідерами бізнес-об’єднань.

Під час церемонії пан Хольгер Тауш, Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні підкреслив, що підтримка підприємництва і бізнес-об’єднань є важливою частиною Стратегії швейцарського співробітництва з Україною на 2015-2018 роки. Уряд Швейцарії надає фінансування ПРООН як надійному партнеру з реалізації проекту. Однак, ключем до успіху та спроможності кожної з організацій є ті 2000 підприємців, яких всі 7 бізнес-об’єднань гуртують та представляють.

Співробітництво між ПРООН та бізнес-об’єднаннями на 2016-2018 рр. має на меті підвищення ефективності роботи останніх у таких критично важливих сферах як приріст кількості членів, збільшення доходів від членських внесків,  підвищення рівня надання послуг членам та клієнтам, посилення участі бізнес-об’єднань у розробленні політики та їх активне долучення до участі у державно-приватному діалозі на місцевому та загальнонаціональному рівнях.  Кращий досвід та практики у розвитку відібраних бізнес-об’єднань будуть поширюватись проектом серед всіх бізнес-об’єднань України.

Важливо, що ПРООН не розглядає ці бізнес-об’єднання виключно як одержувачів допомоги, а в більшій мірі як партнерів для досягнення спільних з ПРООН, Урядом України і донорами цілей у сфері розвитку малого і середнього бізнесу та економічного зростання

Фото з заходу за посиланням: http://bit.ly/1PWiMmU

Проект «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств» впроваджується ПРООН у співпраці з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України і за фінансової підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.