bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Правовий семінар для безробітних учасників АТО та військових з Білозерки
15.02.2016

Демобілізовані військовослужбовці Білозерського району отримали підтримку від фахових юристів. 10 лютого у районному Центрі зайнятості відбувся правовий семінар для безробітних учасників АТО та військовослужбовців. Юристка Білозерського Центру правової інформації та консультацій ознайомила військовослужбовців з їх правами у сфері трудових відносин, а також детально зупинилася на соціальних гарантіях, якими держава забезпечує учасників бойових дій.

Слід зазначити, що військовослужбовці з цієї групи добре обізнані зі своїх прав та соціальних гарантій, тому їх більше цікавило питання, як їх захистити та реалізувати. Вони ділилися власним досвідом отримання пільг — бюрократична тяганина, складність в отриманні довідки з місця проходження служби, декларативність деяких пільг, затягування з оформленням одноразових виплат, пов`язаних з отриманням поранення та втратою працездатності.

Військовослужбовці отримали інформацію зі вторинної безоплатної правової допомоги учасникам бойових дій, яку надає Херсонський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. А також ознайомилися з можливостями порталу «Правовий простір», де можна отримати консультацію юриста в режимі онлайн, письмову консультацію впродовж 24 годин, а також знайти вже готові рішення правових проблем, описані в історіях успіху інших громадян.

Хлопці запитували про можливість отримати земельну ділянку та житло, адже в цьому напрямку також є труднощі. Зокрема, в доступі до достовірної і повної інформації щодо наявних земельних ділянок на території району за категоріями земель. Сільські ради і досі не утворюють черг на отримання житла, тому процес виділення земельних ділянок є непрозорим. Залишаються проблеми з отриманням пільги на проїзд у приміському транспорті - військовослужбовці дізналися про механізми боротьби з хамством водіїв, які відмовляються безоплатно перевозити учасників АТО.

Це вже другий семінар для учасників АТО, який відбувся в рамках спільної діяльності Центру зайнятості з Білозерським Центром правової інформації та консультацій. Подібні інформаційні семінари відбуватимуться і надалі.

Контакти

  • Білозерський Центр правової інформації та консультацій
  • 0950874860

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.