bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Від мрії до власної справи: історія успіху у межах проекту ПРООН
10.02.2016

Влітку 2014 року, коли конфлікт на Сході України загострився, Юрій зрозумів, що залишатись там далі із сім’єю небезпечно. Тому разом із дружиною та маленьким сином Іллею вони швидко зібрали речі і поїхали в Київ, де мали друзів та місце, щоб зупинитись.  

«Бджільництво завжди було моїм хобі. Коли ми переїхали до Києві, я вирішив розпочати життя спочатку і перетворити хобі на роботу моєї мрії. Тепер я маю невелику пасіку та столярний цех для виробництва вуликів», - зазначив Юрій.

Зараз Юрій активно займається виготовленням нових еко-вуликів, які виробляються виключно із липи, що вважається найбільш екологічним матеріалом, та зверху декоровані очеретяними стеблинами, для забезпечення гідроізоляції.

«Я довго плекав цю ідею, досліджував різноманітні підходи щодо того, як краще конструювати вулики, які матеріали використовувати. І зрозумів, що для мене найближчою є концепція «еко», коли використання хімічних елементів зведене до мінімум. Наприклад, я відмовився від ідеї фарбувати вулики чи обробляти їх оліфою.  Також при виготовленні своїх вуликів я не використовую цвяхів – все зроблено із дерева», - розповідає Юрій.

На момент, коли Юрій подався на грантовий конкурс ПРООН, спрямований на підтримку розвитку малого бізнесу, він вже мав доволі багато замовленні. Тож додаткова фінансова підтримка була вкрай важливою для розширення власного бізнесу.

«Я до останнього не вірив в те, що моя ідея знайде підтримку і я отримаю фінансування», - зізнається чоловік.

У межах запропонованого бізнес-плану Юрій планує створити «кочову пасіку». Це дозволить йому збирати по 6-7 сортів меду за сезон, що значно більше, ніж отримує традиційне пасічне господарство. А мед буде продаватись в оригінальній дерев’яній упаковці, дизайн якої Юрій розробив самостійно.

Протягом весняних та літніх місяців Юрій планує активно займатись бджільництво, а решту часу він приділятиме столярним роботам. За його підрахунками, у зимовий сезон можна виготовити близько 100 вуликів для реалізації, оновити рамки для власної пасіки та заготовити фірмову упаковку для продажу меду.

Це лише один із 271 успішних прикладів реалізації власних бізнес ідей, які були підтримані ПРООН та Урядом Японії. Нові пекарні, перукарні, мовні курси, вирощування грибів та сотні інших підприємств вже відкрили переселенці та місцеві жителі Донбасу.

Проект «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО» реалізується ПРООН завдяки фінансуванню Уряду Японії та в партнерстві з Урядом України, регіональною та місцевої владою.

Проект реалізується в рамках зобов’язань Прем’єр-Міністра Японії Сіндзо Абе з надання допомоги Східній Україні, про що було оголошено на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2014 року. Загальна сума допомоги Японії за час незалежності України - понад 2,9 млрд доларів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.