bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

МОЗ підтримало розроблений Інститутом аналітики та адвокації законопроект
16.12.2015

Міністерство охорони здоров’я України підтримало проект Закону України «Про порядок діяльності та звітування благодійних організацій, що діють на території закладів охорони здоров’я», який розробили експерти «Інституту аналітики та адвокації».

Законопроект передбачає запровадження правового регулювання діяльності фондів на території закладів охорони здоров’я. Зокрема - порядок публічного звітування про використання добровільних внесків пацієнтів.

Наприкінці серпня 2015 року експерти організації направили проект закону у Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я і Комітет з питань запобігання і протидії корупції. У листопаді його передали у Міністерство охорони здоров’я для аналізу та рекомендацій.

На початку грудня 2015 року заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець повідомив «Інститут аналітики та адвокації», що МОЗ підтримало впровадження законопроекту.

На думку Олександра Ткаченка, експерта з протидії неформальним платежам, законопроект покращить медицину, зокрема її фінансову складову.

- Він допоможе повернути явищу благодійності його первинне значення, - пояснює Ткаченко. - В ідеалі благодійні фонди - це джерело фінансування лікарень, а значить - підвищення якості медицини. Якщо законопроект приймуть, це зобов’яже фонди звітуватися про внески, отримані від пацієнтів, і приховувати кошти стане неможливо.

Програма з протидії неформальним платежам, яку координує «Інститут аналітики та адвокації», спрямована на підвищення ефективності бюджетів закладів охорони здоров’я. Вона реалізується сьогодні у 11 областях України, у 5 із них - знаходиться на етапі підписання між лікарнями і благодійними фондами договорів, які встановлюють порядок звітування.

Контакти

  • ГО «Інститут аналітики та адвокації»
  • Катерина Кролевська
  • +38 094 963-24-85
  • http://iaaukraine.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.