bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Старт розробки ключових показників ефективності реформи енергетики
22.05.2015

19 травня 2015 року Центр підтримки реформи при КМУ об’єднав стейкхолдерів однієї з найскладніших реформ в Україні – реформи енергетики для розробки ключових показників ефективності. Серед них: представники Національної ради реформ, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також громадські експерти.

Формування ключових показників ефективності реформи енергетичного сектору необхідне для розуміння коректного моніторингу провадження реформи.

Перша операційна категорія ефективності показників – це показники підготовки стратегій, нормативних документів, вони допоможуть Цільовій команді реформ вже у перші місяці звітувати про перші результати роботи.

Друга основна група показників – це ті зміни, які ми маємо впровадити відповідно до стратегічних для України документів (Угоди про асоціацію з ЄС, Стратегії ПУ «Україна: 2020», Програми дій Уряду, Коаліційної Угоди та Меморандуму з МВФ).

На третю групу економічних показників стейкхолдери безпосередньо не впливають, однак за цими показниками вже можна діагностувати результати впровадження реформи. Наприклад, зростання ВВП.

Четверта категорія – показники ефективності сприйняття реформ. Спеціальні соціологічні служби за замовленням АП будуть щоквартально проводити соціологічні опитування, які дозволять розуміти зміну, яка відбулася - результат реформи.

Усі 4 категорії показників працюватимуть на 3 цільові аудиторії: керівництво держави, українське суспільство та міжнародних донорів.

З числа ключових показників для 18 напрямків реформ, 11 – уже готові (9 – ухвалені Нацрадоюреформ, 3 – перебувають на етапі затвердження), по 4 ведеться активна робота і 1 гальмує через свою складність – це національна безпека.

По факту зустрічі було домовлено, що на основі методичних рекомендацій з розробки критеріїв ефективності (завантажити методичку), присутні проаналізують урядовий та громадський варіанти попередньо розроблених показників реформи енергетики, висловлять свої зауваження та рекомендації. Драфт варіантів показників нададуть: уповноважений представник від Міненерговугілля – Віктор Кмитко, Радник Міністра та відповідальний за стратегічний напрямок роботи Міністерства енергетики та вугільної промисловості; та представник від громадської спільноти – Сергій Сорока, координатор проектної групи громадянської платформи «Нова країна».

На зустрічі присутнім був представлений відповідальний за реформу енергетики представник Проектного офісу реформ – Антон Ященко, який власне зведе отриману інформацію і представить її для фінального опрацювання та затвердження Нацрадоюреформ.

Маємо надію на оперативність та якість взаємодії. І як зазначив на робочій зустрічі Валерій Пекар, координатор платформи «Нова країна», робота над системою ключових показників ефективності покаже, хто чого насправді вартий.

Як зауважив на зустрічі Володимир Демчишин, Міністр енергетики та вугільної промисловості, структур громадянського суспільства, що опікуються реформою енергетики – дуже багато. Час відсіяти з їх числа гаманців та демагогів.

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   3247 днів тому   #  

У РФ є комерційне підприємство, яке міряє енерґоефективність за 50ма показниками на рівні реґіонів і практично для кожної ситуації має інвестиційні проґрами.
Якщо комусь дуже-дуже-дуже цікаво, звертайтеся і я спробую пригадати, що це за орґанізація. Методика їх розрахунку, здається, є комерційною таємницею.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.