bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся круглий стіл «Посилення спроможності сільських громад»
31.10.2014

Круглий стіл було організовано в рамках виконання проектної ініціативи «Високоякісний правовий супровід для сільських громад», що реалізується Благодійною організацією «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за підтримки Посольства Королівства Норвегії в Україні. Регіональним партнером проекту у Івано-Франківській області є МГЦ «Еталон», в особі координатора проекту Лесі Аронець. Серед запрошених гостей заходу — громадські активісти, експерти, котрі працюють в руслі удосконалення системи надання юридичного супроводу для локальних громад регіону, представники ЗМІ та органів місцевого самоврядування.

Виконавчий директор БФ «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» Віталій Місяць презентував проект для присутніх, а також зосередив увагу на важливій ролі організацій громадянського суспільства в забезпеченні відкритості та професійності в діяльності органів місцевого самоврядування.

Інші важливі теми для обговорення на круглому столі — об’єднання зусиль влади та громади для надання безоплатної правової допомоги. Чималий досвід такої співпраці на Прикарпатті має Молодіжний громадський центр «Еталон». Голова правління організації Леся Аронець ознайомила учасників круглого столу із уже реалізованими на Прикарпатті спільно з «Всеукраїнською коаліцією з надання правової допомоги» ініціативами. Про важливу роль громадських об’єднань у правовій допомозі сільським та селищним радам зазначив і юрист ГО «Агенство з розвитку приватної ініціативи» Кирило Рубановський.

Директор департаменту економіки Івано-Франківської ОДА Володимир Попович виклав своє бачення забезпечення доступності безоплатної правової допомоги для громадян, зокрема, перспективним є надання такої допомоги через міські та районні Центри надання адміністративних послуг.

В рамках заходу було проведено брифінг для представників ЗМІ, на котрому усі бажаючи мали змогу поспілкуватись із учасниками круглого столу та запрошеними  експертами. Також, було обговорено результати та досягнення в рамках діяльності проекту із представниками місцевої влади, юристами та головами сільських, селищних рад.

Довідково: Проект «Високоякісний правовий супровід для малих громад» - є пілотним всеукраїнським проектом, що імплементується, окрім Івано – Франківської області, у Рівненській, Волинській, Дніпропетровській, Миколаївській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Основною метою проекту є підвищення професійного рівня місцевого самоврядування та посилення правових можливостей мешканців невеликих громад шляхом створення на довгостроковій основі незалежної та професійної системи юридичного супроводу малих громад. Таку систему незалежного юридичного супроводу планується запустити для 21 малої громади 7 регіонів України.

Контакти

  • Леся Аронець
  • координатор проекту в Івано-Франківській області
  • голова правління МГЦ «Еталон»
  • тел. +38 (050) 373-22-07
  • e-mail: [email protected]

Коментарі

Гречаний Володимир   3437 днів тому   #  

На жаль наша хЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ НЕ ВХОДИТЬ до пілотного проекту, проте , дуже цікаво булоб прийняти у ньому участь.
З повагою , Гречаний Володимир.
0505527725
[email protected]

  •   Пiдписатися на новi
Озорович Андрій   3437 днів тому   #  

Доброго дня, Володимире. Завітайте на сайт http://www.pravoonline.org.ua/ — там розміщено контактну інформацію головного офісу Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.