bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулися круглі столи «Розвиток сіл в умовах реформування місцевого самоврядування»
16.10.2014

Сільських голів та місцевих громадських активістів у м. Вознесенськ (41 учасник з Баштанського, Новобузського Казанківського районів) у м Баштанка ( 20 учасник з Вознесенського Новодеського, Арбузинського, Єланецького районів) закликали до громадського діалогу та активної участі при формуванні порядку денного муніципальної реформи. Інакше - провал реформи, руйнування села та зубожіння селян. А щоб при здійснені реформи стати не свідками а учасниками, муніципальних і громадських діячів запросили до «Школи розвитку сільської громади» та «Школи громадянської дії». Анонси шкіл на http://frgn.mk.ua/?p=6770.

IMG_9280KSB

Круглий стіл у м.Вознесенськ

У м. Баштанка, на прикладі десятирічного досвіду муніципальної та адміністративної реформи у селах Баштанського району обговорена практика самоорганізації населення та партнерства з органами місцевого самоврядування сіл/ району та Баштанською районною державною адміністрацією. Зокрема трирічний успішний досвід с. Марївка, с. Привільне, Добра Криниця. Цьому сприяла ресурсна (тренінгова, грантова та консультативна) підтримка ФРММ ресурсного центру громад Баштанської районної ради. Також відбулась дискусія щодо викликів та можливостей розвитку сіл в умовах реформування місцевого самоврядування. Особливо активними булі представники місцевого самоврядування cБузське, с. Троїцьке, с Михалівка Новоодеського району Миколаївської області. ( Фотозвіт  м. Баштанка  http://link.ac/4zXD04).

У м. Вознесенськ на прикладі десятирічного досвіду муніципальної та адміністративної реформи у м Вознесенськ обговорена практика об’єднання громади м Вознесенськ та села Пряме в єдину територіальну громаду. Зокрема, трирічний досвід ресурсної (тренінгової, грантової та консультативної) підтримки експертами команди проекту процесу формування мешканцями та діяльності у партнерстві з органам місцевого самоврядування м Вознесенська ОСН «Перлина Гаю» на території села Пряме. Також відбулась дискусія щодо викликів та можливостей розвитку сіл в умовах реформування місцевого самоврядування. Особливо активними булі представники місцевого самоврядування cБузське, с. Троїцьке, с Михалівка Новоодеського району Миколаївської області. ( Фотозвіт  м. Вознесенськ  http://link.ac/4zXF3).

 Подібні обговорення заплановано у: м. Первомайськ (орієнтовно 29.10.2014р.). Напрацювання серії круглих будуть направлено голові Миколаївської обласної ради для  їх врахуванні при розробки змін/доповнень до обласної/відповідних районних цільових програм розвитку місцевого самоврядування відповідно до підходів «Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні” (затверджена розпорядженням КМУ №33-р від 1.04.2014р.). Запрошуємо до співпраці депутатів районних, місцевих рад, сільських голів, науковців, представників громадськості, ЗМІ.

 Прес - служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Тел./факс (0512) 47-38-70, E-mail: [email protected] .

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.