bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Луцьк підвищує рівень безпеки в дитячих садочках
19.08.2014

19 серпня 2014 року о 12.00 год. у коворкінг-центрі «Репортер» відбулася презентація проекту Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив «Підвищення рівня безпеки дітей у дошкільних закладах м. Луцька, шляхом впровадження системи безпеки «тривожна кнопка».

Така система безпеки є новою для України, хоча досить поширена за кордоном. Офіційна назва – ручна система тривожної сигналізації.

«Тривожна конопка»  - це народною мовою, бо справді суть у самій кнопці. Її встановлюють у навчальному закладі, а у разі небезпеки при натисканні надходить сигнал на пульт Державної служби охорони чи приватної фірми. Оператор відразу викликає на місце можливих протиправних дій наряд міліції. Кнопка може бути вмонтованою, наприклад, в брелок, який носитиме з собою директор навчального закладу чи будь-хто з педагогів.

«Варто зазначити, що дошкільні навчальні заклади не входять у мережу закладів, які підлягають охороні державними та приватними службами. Це становить потенційну небезпеку для дітей. Тому для того, щоб зменшити тривожність батьків у цей непростий для країни час, усі зацікавлені сторони об’єднали зусилля з метою впровадження даного проекту» - розповів Святослав Кравчук, перший заступник Луцького міського голови.

Як зазначив керівник проекту Петро Лавринюк, проект отримав підтримку в рамках конкурсу проектів місцевих ініціатив Волинської обласної ради в розмірі 25 000 грн., що на сьогоднішній день складає приблизно третину коштів, яких потребує закупівля техніки. Іншу частину коштів порівну може забезпечить Луцька міська рада та батьківські комітети дошкільних навчальних закладів, які виявлять бажання взяти участь у конкурсі з встановлення системи «тривожна кнопка».

 «У Луцьку вже існує практика встановлення системи безпеки «тривожна конопка» у трьох ДНЗ за кошти спонсорів та батьківських комітетів, що стало дієвим механізмом захисту правопорядку, адже було попереджено два злочини проти майна закладу. На нашу думку, саме цей досвід потребує поширення та адаптації в усіх дошкільних навчальних закладах Луцька» - зазначив Сергій Чемерис, партнер проекту та представник Громадської організації «Спеціалізований загін сприяння міліції «Правопорядок».

Також Громадська організація «Правопорядок» за власний кошт встановить обладнання та проведення навчання для персоналу дошкільних навчальних закладів.

Початок реалізації проекту покладено ще у минулому році, адже ГО «Правопорядок» вже провела обстеження всіх дошкільних навчальних закладів (внутрішніх приміщень та зовнішніх територій) та надала адміністраціям ДНЗ акти з рекомендаціями і висновками за результатами обстежень.

Наступний крок організаторів – проведення конкурсу серед батьківських комітетів дошкільних навчальних закладів м. Луцька та подальше встановлення системи «тривожна кнопка».

 

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.