bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадяни і влада на Волині
30.07.2014

 У районних центрах Волині було проведено ряд зустрічей на тему «Розширення участі населення у вирішенні завдань соціально-економічного і культурного розвитку території».

До розвитку самоорганізації долучились Володимир-Волинський, Ковельський, Локачинський, Ківерцівський, Рожищенський та Старовижівський райони. Впродовж зустрічі представники органів самоорганізації населення, голови районних, сільських і селищних рад та депутати обговорювали можливості взаємодії у вирішенні питань місцевого значення.

Зустрічі проходили у формі дискусій, тому, нерідко, можна було зустріти повне нерозуміння того, для чого населення робити частиною влади. Проте, позитивні практики діяльності окремих сільських та квартальних комітетів Волині давали учасникам розуміння, що лише співпраця влади та громади приводять до того результату, якого окремі територіальні одиниці чекають роками.  

Зустрічі дали можливість напрацювати кроки взаємодії Ресурсного центру для ОСН, органів влади та самоорганізації населення, тому уже з наступного місяця у населених пунктах сільські та міські голови організовуватимуть активізаційні навчальні семінари для населення де будуть презентовані кращі практики діяльності ОСН України, висвітлені можливості та перспективи діяльності комітетів та надано початкові механізми створення та реєстрації представницьких органів на рівні будинку, вулиці, кварталу, села чи селища.

 Заходи проводила Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН спільно з ВГО “Асоціації сприяння самоорганізації населення” в рамках проекту «Новий якісний рівень діяльності ОСН у містах Волинської області» за підтримки програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”

 

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.