bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційна кампанія з толерантності до ВІЛ-позитивних жінок
06.05.2014

ВБО «Об’єднання жінок України, яких торкнулась епідемія ВІЛ “Позитивні жінки”», за ініціативи та фінансової підтримки Фонду «ФОКУС-МЕДІА» (Москва), розпочинає інформаційну кампанію з толерантності до жінок, які живуть з ВІЛ.

На перший погляд може здаватись дивним проведення такої кампанії. Навіщо формувати толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних жінок, які можуть створювати сім’ї, в тому числі з ВІЛ-негативними чоловіками, можуть давати життя здоровим дітям, успішно будувати свою кар’єру? Але парадокс: переважна більшість людей схильна дискримінувати жінок, які живуть з ВІЛ. ВІЛ-позитивні жінки відчувають подвійну стигму та дискримінацію – за ознаками статі та ВІЛ-статусу. Згідно дослідження, проведеного у рамках проекту «Підтримка мережі ВІЛ-позитивних жінок Росії, України та Білорусі», 60% опитаних схиляються до думки, що держава має ізолювати людей, які живуть з ВІЛ, від суспільства. Жінкам з ВІЛ можуть відмовити у працевлаштуванні, медичній допомозі, від них відвертаються родичі та друзі. ВІЛ-позитивні жінки частіше лишаються самі, коли їх партнери чи рідні дізнаються про їх ВІЛ-позитивний статус. ВІЛ-позитивні жінки також стикаються з випадками обмеження їх сексуальних та репродуктивних прав, пов’язаних з вагітністю та пологами.

Кожного дня в Україні реєструється 86 нових випадків інфікування ВІЛ. Згідно з офіційною статистикою МОЗ України з початку епідемії в країні зареєстровано 245 216 людей з ВІЛ, з них більше 50% – жінки. Але для того, щоб подолати епідемію, щоб сказати їй «Стоп!», необхідно перш за все подолати свої безпідставні страхи по відношенню до ВІЛ-позитивних людей. Сучасне лікування, антиретровірусна терапія (АРТ), зупиняє розвиток ВІЛ у організмі і знижує ризик передачі вірусу до нуля. Крім того, ВІЛ не передається жодним побутовим шляхом, через поцілунки, обійми або потиск рук.

Саме тому ВБО «Позитивні жінки» та Фонд «ФОКУС-МЕДІА», разом з активістками жіночого руху, запускають інформаційну кампанію під слоганом «Ми відкриваємо свої обличчя, щоб ви відкрили нам своє серце!». Кампанія спрямована на подолання необґрунтованих страхів та негативного ставлення до ВІЛ-позитивних жінок, на порозуміння та сприйняття ВІЛ-позитивних жінок як рівних членкинь суспільства.

Інформаційна кампанія стартувала 27 березня і продовжиться до 31 травня 2014 року. Заходи у рамках кампанії пройдуть не тільки в Україні, а й у Росії та Білорусі. Міста України, які активно приєдналися до акції: Донецьк, Кіровоград, Одеса, Житомир, Суми, Харків, Черкаси.

Контактна особа (додаткова інформація по кампанії):

Аліна Ярославська, +38 (067) 630-35-34, [email protected]

Контакти

  •  18009
  •  м.Черкаси
  • вул.Можайського 50
  • тел/факс: 0472 32 14 01
  •  email:[email protected]
  • контактна особа: Фрідріх Олена

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.