bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Суд визнав Луцьку міськраду винною у приховуванні Генплану
18.02.2014

Дії Луцької міської ради щодо обмеження доступу до Генплану міста визнали незаконними. Таке рішення виніс Луцький міськрайонний суд за результатом розгляду судового позову Східноукраїнського центру громадських ініціатив Суд постановив визнати неправомірними дії органу місцевого самоврядування щодо ненадання інформації на інформаційний запит громадської організації та зобов’язав міську раду надати активістам для ознайомлення графічну складову Генплану.

Інформаційний запит на доступ до Генплану Луцька Центр направив ще у 2009 році, проте до розгляду по суті справу суд розглянув лише через чотири роки. Запит на доступ до графічної складової Генплану Центр надсилав у рамках моніторингового дослідження відкритості генпланів для громадян. Тоді інформаційні запити громадська організація надіслала до 196 міських рад країни.

Оприлюднити документ Луцька міська рада, як і більшість інших міськрад, відмовилася. Представники органу місцевого самоврядування зазначили, що усі доступні матеріали вже розміщені у Інтернет і ознайомитися з ними можна на офіційному сайті. Проте на веб-ресурсі громадські активісти знайшли лише основне креслення, відтак – вирішили оскаржити відсутність доступу до Генплану Луцька у суді.

«Приємно, що останнім часом судова практика винесення рішень у справах щодо доступу до генпланів змінюється. Рішення про надання графічної складової Генплану були винесені по відношенню до Сімферополя та Севастлополя. Тепер - черга Луцька. Вірю, що ця практика пошириться і на решту українських міст», - говорить юрист Східноукраїнського центру громадських ініціатив Вадим Сабінін.

***

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України» за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.