bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бібліотеки Полтавщини поєднають громадськість і владу через електронні послуги
14.02.2014

13 лютого 2014 р. у приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П. Котляревського  відбулася презентація проекту «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування ІІ раунд».

У засіданні взяли участь начальник управління комунікацій з громадськістю, у справах релігій та національностей Юрій Варченко, керівник обласного контактного центру Віталій Бугаєць, директор ПОУНБ ім. І.П. Котляревського Тетяна Зеленська, представники органів влади, громадських організацій, ЗМІ. На засіданні обговорили напрямки співпраці з впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»» та представили плани з реалізації проекту у 2014 році.

Про підсумки співпраці бібліотек, влади і громади області у 2013 році розповіла тренер з е-урядування Надія Микитенко. «Протягом попереднього року нами було проведено низку тренінгів  з електронного урядування в  обласному центрі  і у ряді районних центрів області. Практичними тренінгами  було охоплено більше 400 слухачів, чверть з яких  - бібліотекарі»,  - розповіла пані Микитенко. Попередній проект обласної бібліотеки спільно з Бюро економічних та соціальних досліджень був визнаний одним з кращих, зайнявши друге місце на конкурсі «Е-урядування: реальний результат».

Новий проект презентував тренер Вадим Штефан. «Ми постійно удосконалюємо, актуалізуємо учбові матеріали, адже електронне урядування, електронні сервіси постійно змінюються, додаються, нові», - заявив він. Доповідач повідомив, що програма тренінгів значно розширилася, оскільки органи влади зацікавлені у доступності та поширенні інформації про електронні послуги.

Начальник управління комунікацій з громадськістю, у справах релігій та національностей Юрій Варченко підтримав впровадження ініціативи: «Це важливий елемент повсякденної роботи без якого неможливий розвиток суспільства. Подібні проекти критично необхідні у наш час».

Про необхідність поширення електронних послуг розповів керівник обласного контактного центру Віталій Бугаєць. Він наголосив на поширенні нових способів отримання послуг, які мають ряд переваг над традиційними.

«Ми завжди готові відгукнутися на ініціативу громадськості, адже бібліотеки повинні допомагати спрощувати життя людей», - відмітила директор ПОУНБ ім. І.П. Котляревського Тетяна Зеленська.

Учасники презентації обговорили деталі впровадження тримісячного проекту з е-урядування на Полтавщині, мета якого - підвищити рівень та забезпечити можливості використання електронних послуг мешканцями Полтавської області у повсякденному житті з використанням ресурсів модернізованих бібліотек. Проект включає наступні завдання:

  • розробити та впровадити інформаційну кампанію з популяризації як навчання так і власне електронних послуг і механізмів е-урядування на території області.
  •  визначити  потреби окремих  громад в нових електронних послугах та сприяти запровадженню нових суспільно необхідних електронних сервісів.
  •  підвищити рівень використання електронних послуг та удосконалити якість діючих електронних послуг.

Під час обговорення учасники дійшли спільного висновку, що подальше впровадження послуг е-урядування на Полтавщині  вимагатиме тісної співпраці влади, громадських організацій та  бібліотек.

***

Презентація відбулась у рамках проекту  «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування ІІ раунд», що реалізується  у партнерстві АЦ «Бюро економічних та соціальних досліджень», Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського за підтримки програми «Бібліоміст» та Департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.