bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Миргороді відбулась презентація проекту «Рівний доступ до адміністративних послуг»
12.02.2014

7 лютого у приміщенні Миргородської міської ради представники міської влади та громадськості обговорювали інноваційні підходи до моніторингу діяльності Центру надання адміністративних послуг під час презентації проекту «Рівний доступ до адміністративних послуг».

У заході взяли участь представники служб – надавачів послуг: Пенсійний фонд, Управління ветеринарної медицини, Управління Держземагентства, Відділ у справах сімї, молоді та спорту, Райвідділ УДСНС, Райвіділ УДМС, Райвідділ Державної міграційної служби,  Відділ освіти, Керівник Миргородського ЦНАПу, Міський відділ ЖКГ, Земельний відділ міської ради, Міськрайонний відділ юстиції, Відділ споживчого ринку та підприємництва, Відділ архітектури та містобудування. 

Експерти проекту представили план заходів з громадського моніторингу, що включаєпроведення адміністративного екзитполу; проведення аудиту адміністративних послуг, створення інформаційного дисплею «Банк пропозицій».

Представники рад мікрорайонів, органи влади надавачі адміністративних послуг, громадські активісти мали змогу обмінятися думками щодо дієвості різних механізмів громадського моніторингу, провідного українського та міжнародного досвіду обслуговування громадян у ЦНАП, та які підходи доцільно впровадити у роботу Миргродського ЦНАПу. Присутні представники громадськості висловили побоювання щодо об’єктивності інструментарію дослідження та висунули умови щодо необхідності узгодження та прозорості на всіх етапах моніторингу.

Від Миргородської міської ради виступила керуюча справами виконкому Наталія Гирка. «Міська влада Миргорода постійно працює в напрямі удосконалення надання адміністративних послуг», – відмітила пані Наталія. Водночас нею було піднято проблему повноцінного оцінювання існуючої системи - потрібен погляд зі сторони, незацікавлений, тверезий, об’єктивний. Керівник ЦНАПу Оксана Коротіна висловила зацікавленість у створенні механізму постійно діючого зворотнього зв’язку з користувачами послуг, щоб оперативно реагувати на потреби громадян.

Під час обговорення до заходу долучився і міський голова Сергій Соломаха, який вбачає необхідним вдосконалення роботи ЦНАПу за результатами громадського моніторингу.

Проект «Рівний доступ до адміністративних послуг» на Полтавщині виконує Аналітичний Центр «Бюро економічних та соціальних досліджень». Проект впроваджується в рамках проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Поширення кращих практик недержавного моніторингу надання адміністративних послуг», метою якого є вдосконалення процесу надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування у містах України за рахунок ефективної співпраці з організаціями громадянського суспільства.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.