bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вийшов друком мультимедійний посібник: «Де починаються права людини: історія і сучасні підходи»
31.01.2014

Посібник складається із десяти навчальних модулів, порівняльних історичних нарисів тоталіризму у нацистській Німеччині та сталінському СРСР (автор Михайло Тяглий) та аналізу кейсів з прав людини ЄСПЛ (автор Сергій Буров), підбірки біографій свідків, чиї інтерв’ю використані у навчальних модулях, словника ключових понять і термінів, та переліку рекомендованої  літератури з тем. Особливість даного методичного ресурсу полягає у тому, що його логіка вибудувана у векторі «Людина – Цінності – Права та свободи – Відповідальність держави». Спрямування цього вектора ґрунтується на ключовому компоненті мультимедійного ресурсу – відео-свідчення очевидців з архіву Фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії (США) та онлайн-архіву «Примусова праця 1939  –  1945. Пам’ять та історія» (Німеччина).Матеріали даного видання пропонується використовувати не лише у старших класах середніх шкіл, зокрема гуманітарного профілю, але також як основу для позакласної діяльності у сфері правового та громадянського виховання. Цільовими адресатами даного посібника є молоді люди у віці 16+ та педагоги, які здійснюють відповідне навчання та виховання. Пропоновані матеріали можуть бути основою для тренінгів у програмах неформальної освіти, спецкурсів у системі підвищення кваліфікації вчителів історії, правознавства, суспільствознавства та семінарів для студентів гуманітарних факультетів вищих навчальних закладів різних рівнів. Серед адресатів посібника можуть бути також адміністратори шкіл та позашкільних установ, представники молодіжних організацій, батьки тощо.

Посібник має гриф “схвалено” комісії з історії та суспільних дисциплін і правознавства Міністерства освіти і науки для використання в загальноосвітніх навчальних закладів. Створення посібника та освітня програма стали можливими завдяки гранту Фонду «Пам’ять, Відповідальність і Майбутнє» (Німеччина.)

Якщо Ви або Ваші колеги проводять навчання з прав людини та зацікавлені в роботі за новим посібником, прошу до 3 лютого надіслати мені замовлення на [email protected]:

- Прізвище та ім’я тренерів (викладачів)
- Вашу поштову адресу з індексом
- для якої цільової групи Ви хочете використовувати посібник.

Буду рада надіслати даний посібник зацікавленим колегам та колежанкам безкоштовно.

На все добре,
Анна Ленчовська
координаторка Фонду Шоа в Україні

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.