bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

СБУ продовжує дбати про недоступність генпланів міст Житомирщини
20.01.2014

У ході моніторингу доступності генпланів для громадян Східноукраїнський центр громадських ініціатив отримав інформацію про роль, яку відіграє СБУ у втаємниченні генпланів на Житомирщині.

Формальною причиною недоступності генпланів Житомирщини для громадян залишається гриф «Для службового користування». Проте свій внесок у збереження обмеженого доступу до генпланів роблять і працівники Служби безпеки України.

Як інформує Східноукраїнський центр громадських ініціатив голова Коростенської міськради Володимир Москаленко, при про веденні перевірки дотримання в міській раді норм роботи із службовою інформацією, працівники обласного управління СБУ цікавилися і станом відкритості Генплану міста. «Завдяки тому, що матеріали [Генплану міста] не були оприлюднені, вдалося уникнути непорозумінь зі Службою по цьому питанню», - повідомляє мер Коростеня.

«Ми звикли думати, що в Службі безпеки працюють професіонали, які щонайменше знають законодавство. У Житомирській СБУ мали б знати про рішення Міноброни зняти гриф ДСК із усіх карт невійськового призначення. Так само Мінрегіон ще у вересні 2013 року скасував вказаний гриф на картографічній складовій генпланів. Забезпечити доступність генпланів для громадян доручив і Віце-прем’єр України Олександр Вілкул. Складається враження, що на Житомирщині спецслужба працює всупереч намаганням центральних органів влади зробити землевідведення та будівництва більш прозорими та відкритими для громадянам», - висловлює здивування діями Житомирського обласного управління СБУ голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

 

***

Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України» за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.