bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майстерня громадської активності: границі з якими ми працюємо
16.11.2013

 30 жовтня в рамках підсумкового семінару Майстерні відбулась дискусія  на тему «Мобільність молоді в Європі — Між (не)видимими кордонами та спробами зустрічі», під час якої молодь обговорювала зовнішні та внутрішні кордони, яки впливають на людей.

«Майстерня громадської активності» - це програма неформальної громадянської освіти молоді та підтримки її громадських, соціальних та культурних ініціатив в Україні, Польщі та Білорусі. В рамках цієї програми молодь покращує життя своїх громад через невеликі ініціативи, отримуючи через них поштовхи для саморозвитку та нові «живі» знання. 

В програмі ми щодня працюємо з зовнішніми та внутрішніми границями, які створюють певні умови для нашої роботи та мотивують розвивати нові методи. Своєю діяльністю “Майстерня громадської активності” об’єднує три країни з різним доступом до інформації та свободою пересування – Польщу, Україну  та Білорусь. Своїми щоденними проектами ми мотивуємо молодь реалізовувати шанси для зустрічі одне з одним та отримувати нові компетенції не тільки вдома, але й за кордоном. Але майже щодня у нас виникають проблеми з тим, що тільки невелика  група молодих людей має шанс, сміливість та упевненість у собі перетинати такі видимі і невидимі кордони, побудовані не тільки ними самими, а системами, в яких вони живуть. 

Ми бачимо, та частково приймаємо участь в тому, як учасник з трьох країн: Польщі, України та Білорусі перетинають територіальні кордони абсолютно на різних умовах. Також ми намагаємось створювати умови для освіти, в яких кожен може використовувати мову, на якій йому зручніше говорити, що містить в собі величезний потенціал до прийняття інших культур та подолання мовних бар’єрів. І головне: в програмі створюються уомви, в яких учасники отримують мотивацію покадити межі своєї зони комфорту та звернути увагу та дії на проблеми, які є в оточенні.

Відповіді учасників Майстерні 2013 на питання: що таке границі та як їх перетинати відображено в відео, яке було підготовано спеціально до дискусії.

https://www.youtube.com/watch?v=MDGI5B5rP5U

«Майстерня громадської активності» релізується «Українською мережею освіти дорослих та розвитку інновацій» (Україна) та спілкою «Genius Loci» (Польща) за підтримки Колегіуму ім. Теодора Гойсса Фонду ім. Роберта Боша та Спілки MitOst e.V. та програми Польсько-Американського Фонду Свободи «Перетворення в регіоні» –RITA, яка реалізується Фондом Освіта для демократії (Польща). Своїй інтенсивній та ефективній роботі протягом вже майже 6 років «Майстерня громадської активності» завдячує якісному співробітництву з постійними локальними партнерам в Україні – з Донецькою громадською організацією «Альянс», Коаліцією молодіжних організацій Черкаської області «Молода Черкащина», НУО «Клуб молодих лідерів» (м. Сімферополь) та Хмельницьким обласним Центром молодіжних ініціатив, а також з громадською організацією To.pole (Краків, Польща).

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.