bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні»
10.01.2018

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у співпраці з «Європейською правдою», в рамках проекту «Просування реформ в регіони», який фінансується ЄС оголошують нову хвилю грантів «ЗМІ за проєвропейські зміни в Україні». Дедлайн - 22 січня 2018 року. 

Більше грантів у розділі Гранти

Метою конкурсу є створення і розвиток потенціалу регіональних ЗМІ для висвітлення питань, пов’язаних з відносинами України та Євросоюзу, впровадження УА, інших зобов’язань України перед ЄС, для інформування суспільства про сутність європейської інтеграції та європейських цінностей, а також для просування реформ в регіональному вимірі, забезпечення провідних регіональних ЗМІ фінансовою спроможністю для сталого висвітлення європейської тематики, сприяння публічному обговоренню та підвищення інформованості громадськості про теми, пов’язані із ЄС, на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівнях.

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу

До участі у конкурсі запрошуються ЗМІ, які:

  • офіційно зареєстровані як юридичні особи в Україні не менше 1 року (грантові заявки від ФОП не приймаються).
  • мають щонайменше річний, бажано – трирічний досвід роботи.
  • мають досвід публікацій за тематикою запропонованого проекту.
  • мають сталу аудиторію в одному або декількох регіонах України (окрім Києва).
  • мають спроможність впроваджувати грантові проекти та звітуватися за ними (включаючи фінансове звітування).
  • запланували у бюджетах своїх проектів участь одного (двох) представників своєї організації у кожній з 2-денних конференцій, які припадають на період виконання проекту.

Участь у конкурсі можуть брати приватні, комунальні ЗМІ та ЗМІ, створені у вигляді неприбуткової організації. Водночас, конкурс не передбачає можливості покриття податку на прибуток за рахунок донорських коштів.

Максимальний розмір гранту – 375 000 гривень (оптимальний бюджет проекту 200 000 – 300 000 гривень, в залежності від типу ЗМІ, менше фінансування дасть переможцям додаткову можливість подаватися на продовження проекту).

Максимальна тривалість проектів – 1 рік, але в будь-якому разі проект має завершитись до 31.03.2019 року. Переможці конкурсу під час виконання грантової угоди мають право подати нову грантову заявку, що забезпечить збереження сталості або розширення проекту, який виконується.

Кінцевий термін подання грантових заявок для розгляду на 9-му засіданні Грантової комісії (орієнтовна дата – 27.02.2018) - 22.01.2017 р. - до 18.00

Конкурс є постійним і триватиме до 30 вересня 2018 року. У випадку вичерпання грантового бюджету термін конкурсу може бути скорочений. 

Проектні пропозиції з додатками слід надсилати на адресу [email protected]. Додатки до проектної пропозиції мають бути додані у форматі .doc, .xls або .pdf. Кожен додаток має надсилатись одним файлом. Максимальний розмір одного листа із проектною пропозицією не може перевищувати 25 Mb.

Подані на конкурс матеріали не рецензуються. Про результати розгляду кожної проектної пропозиції буде повідомлено електронною поштою.

Вся інформація про конкурс грантів

 

Контакти

  • Інститут економічних досліджень та політичних консультацій [email protected]
  • Інститут економічних досліджень та політичних консультацій
  • [email protected]

Коментарі

Олег Анікеєв   2286 днів тому   #  

Добрий день. Чи можете Ви розглянути моє прохання, щодо розвитку громадської організації та підтримання організаційних процесів?

Мета - позитивна пропаганда основ та свобод ЄвроСоюзу серед населення України, інформативність щодо ведення бізнесу, способів життя, співпраця з державними органами, безпека руху, як загалом живуть люди в країнах ЄС.

Головне джерело, сайт - Євроінтеграція Суспільства. Інформативний характер, як живуть люди в Європі, цікаві інтерв'ю визначних діячів ЄС, історія ЄвроСоюзу - як все відбувалось, репортажі с ЄС, бізнес процеси, способи життя, як працює завод в Голландії, розвиток села - яблуки в Польщі. Показати діючі моделі бізнесу, як приклад, що це дійсно можливо й в Україні, якщо виключити деякі фактори.

Супутня тема - створення та розповсюдження через соц.мережі та інтернет, плакатів на соціальні теми - мийте руки частіше, безпека руху, водій будь уважним, викинь сміття в урну, не сміти, виходячи з дому, перевіряйте крани. Водій, будь уважний на дорозі. В Україні найвища смертність на дорогах, серед усіх країн Європи. Наклейки - мийте руки. Біля умивальника, для працівників харчоблоку в магазинах та пунктах громадського харчування. Провести конкурс на найкращий малюнок, плакат, по таким темам, навіть на рівні дитячих організацій.

Шукаю кошти для організації та підтримки інформаційного сайту, а також підтримку на існування громадської організації. В планах організувати навчальний центр, проводити семінари та тренінги по бізнес розвитку. Готовий навчатись та розвиватись. Можливо в вас є відкриті гранти для громадської організації - готовий реалізувати.

Керівник громадської організації "Євроінтеграція Суспільства" - Анікеєв Олег. 063 616 43 83. [email protected]
Дзвоніть.

Для прикладу, група на Фейсбук https://www.facebook.com/EuroIntegrationofSociety

  •   Пiдписатися на новi
Антон Курбет   2286 днів тому   #  

Доброго дня!

Дякуємо за Вашу зацікавленість нашим конкурсом грантів, але зважаючи на короткий опис діяльності, яку ваша організація могла би запропонувати в рамках проекту, наші конкурси, як для ЗМІ, так і для ОГС навряд чи для вас. Хоча вибір завжди за вами.

Зверніть зокрема увагу на те, що наш конкурс для ЗМІ "не підтримує створення нових ЗМІ", а організаційний розвиток ОГС не є прямою метою нашого конкурсу для ОГС.

Ви можете поставити нам додаткові запитання і ми обов'язково дамо на них відповідь у нашому вебінарі "Як отримати грант ЄС на фінансування регіонального ЗМІ", який відбудеться 17 січня о 10-00: https://www.facebook.com/events/361076141034283/

Щасти!

  •   Пiдписатися на новi
Олег Анікеєв   2286 днів тому   #  

Дякую... Подивлюсь обов'язково.

  •   Пiдписатися на новi
Олейниченко Мария   2285 днів тому   #  

Доброго дня! Поясніть, будь ласка, що означає " Участь у конкурсі можуть брати приватні, комунальні ЗМІ та ЗМІ, створені у вигляді неприбуткової організації"?

  •   Пiдписатися на новi
Антон Курбет   2285 днів тому   #  

Спасибі за запитання. Ми обов'язково розповімо про це на нашому вебінарі, який відбудеться 17 січня о 10-00: https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/2379658-ak-otrimati-grant-evrosouzu-na-finansuvanna-regionalnogo-zmi.html

  •   Пiдписатися на новi
Олейниченко Мария   2284 дні тому   #  

Нажаль, не було можливості прийняти участь у вебінарі. Чи можу я отримати відповідь на своє запитання у письмовому вигляді? Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Антон Курбет   2284 дні тому   #  

Звісно. Дивіться нашу відповідь нижче:

1. Приватні - ЗМІ у приватній власності - ТОВ, ПП

2. Комунальні - ЗМІ у комунальній власності - КП (комунальне підприємство), які зараз роздержавлюються і майже всі стають приватними - див.п.1

3. ЗМІ, створені у вигляді неприбуткової організації (т.зв. громадські медіа) - ГО, ТС (творча спілка), БФ (БО) (благодійний фонд), які мають свій ЗМІ, напр. "Слобідський край" (Харків).

  •   Пiдписатися на новi
Олейниченко Мария   2284 дні тому   #  

Дуже дякую. А де можна отримати аплікаційну форму та перелік додатків, які потрібно подавати?

  •   Пiдписатися на новi
Антон Курбет   2283 дні тому   #  

Всі форми ви можете знайти на сторінці грантового конкурсу: https://goo.gl/X9fz9B

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Вербицька   2284 дні тому   #  

Скажіть, де можна отримати аплікацінйу форму для створення заявки?

  •   Пiдписатися на новi
Антон Курбет   2283 дні тому   #  

Всі форми ви можете знайти на сторінці грантового конкурсу: https://goo.gl/X9fz9B

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.