bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кліматичні ваучери від ЄС та ЄБРР
05.10.2017

До 15 жовтня 2017 р. українські компанії, що розробляють нові кліматичні технології мають можливість отримати ваучер у розмірі EUR 20 000 чи EUR 50 000 від ЄБРР та ЄС на втілення їх проектів.

Більше грантів у розділі Гранти.

Якщо компанія має ідею інноваційного рішення, яке зменшує викиди парникових газів, чи прагне реалізувати технологію, що зробить бізнес більш дружнім до клімату, то вона має можливість подати цю ідею на другий етап «Кліматичних Інноваційних Ваучерів». В рамках другого етапу у компаній є нагода отримати ваучер (EUR 20 000) чи мегаваучер (EUR 50 000 для проектів, що мають потенціал стати проривними) на послуги, необхідні для реалізації вашого проекту. Це можуть бути допомога із сертифікацією, дизайном, розробкою програмного забезпечення, налагодженням серійного виробництва чи інші процесами, що прискорять вихід кліматичної технології на ринок. Надіслати заявку можна за посиланням.

Україна – перша країна, де Європейський банк реконструкції та розвитку започаткував проект «Кліматичні Інноваційні Ваучери» у рамках програми «Центр передачі технологій і фінансів у сфері зміни клімату» (FINTECC), яка фінансується Інвестиційним фондом сусідства Європейського Союзу (ІФС). В Україні проект реалізує громадська організація Greencubator, що сприяє інноваціям у сфері кліматичних технологій та розвитку екологічної економіки в Україні.

Загальний̆ фонд кліматичних ваучерів на 2017–2018 роки становить EUR 1 000 000. Очікується, що до кінця наступного року близько 50 українських компаній отримають підтримку для втілення кліматичних технологій.

Повертати ваучери не потрібно, однак компанії̈, що отримують їх, мають співфінансувати свої проекти на 25% суми проекту чи більше. Адже що краще підтверджує важливість цієї технології для вас і орієнтованість на результат, ніж готовність вкладати в неї власні кошти?

Детальніше про те, як подати заявку та як триватиме відбір, ви знайдете на сайті.

Під час першого етапу програми, що тривав з лютого по липень, організатори обрали шість проектів. Дізнатися, над якими технологіями працюють переможці та які послуги вони профінансують за допомогою ваучерів, можна з брошури у вкладенні або за посиланням.

Контакти:

Надія Артем’єва [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.