bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН оголошує гранти на громадський моніторинг доставки та використання ліків на місцевому рівні
06.09.2017

Щоб зрозуміти, як ліки, закуплені за державні кошти, досягають безпосередньо пацієнтів, ПРООН планує провести моніторинг доставки, наявності та використання лікарських засобів на місцевому рівні та залучити до виконання цього завдання НУО в регіонах. Дедлайн - 13 вересня 2017 р.

У рамках проекту “Надання послуг з організації та проведення процедур закупівель Міністерству охорони здоров’я України” ПРООН надає підтримку електронній системі моніторингу запасів медичних препаратів у лікувальних закладах “Є Ліки”, що була запущена у 2016 році.

Наразі вже близько 20 областей України надають ресурсу eliky.in.ua інформацію щодо ліків доступних для пацієнтів у лікарнях. Платформа “Є Ліки” є прикладом інноваційного підходу до захисту прав громадян на отримання якісної медичної допомоги. Тепер пацієнти мають змогу отримати інформацію про те, які ліки закуповуються за бюджетний кошт, потрапляють в лікарні та є доступними.

Щоб зрозуміти, як життєво-необхідні ліки, закуплені за державні кошти, досягають відповідних пацієнтів, ПРООН планує провести моніторинг доставки, наявності та використання лікарських засобів на місцевому рівні та залучити до виконання цього завдання неурядові громадські організації в регіонах. ПРООН надасть грант тільки одній громадській організації на регіон.

Мета : Відслідкувати ефективність та логістику надходження ліків, закуплених ПРООН за бюджет МОЗ, до відповідних медичних закладів у регіонах та зібрати інформацію про доступність ліків для пацієнтів. Посилити потенціал неурядових організацій, які працюють для захисту прав хворих.

Для цього виконати наступні завдання:

  1. Провести моніторинг доставки лікарських засобів, закуплених ПРООН за кошти державного бюджету 2015 та 2016 років (поставки, відповідно, у 2016 та 2017 роках) за програмами  дитячий гепатит та доросла онкологія: які медичні заклади регіону отримали препарати та в якій кількості, відповідність кількості отриманих ліків до замовленої під час планування, терміни поставки препаратів із центрального складу МОЗ в регіон та в лікарню, які проблеми виникали під час розподілу та доставки.
  2. Провести моніторинг наявності та використання лікарських засобів, закуплених ПРООН за кошти державного бюджету 2015 та 2016 років (поставки, відповідно, у 2016 та 2017 роках) за програмами дитячий гепатит та доросла онкологія в окремих медичних закладах: кількість хворих, що потребували лікування відповідними препаратами; кількість хворих, що отримали безкоштовні ліки, з яких причин хворі не змогли отримати безкоштовні ліки, своєчасність отримання ліків.

ПРООН надасть методологію для моніторингу виконавцям після підписання угоди.

Термін збору заявок продовжено - заявки на конкурс приймаються до 13 вересня 2017 року.

Термін виконання проекту: 3 місяці від дня підписання угоди.

Максимальна сума заявки: до 125 000 грн. на один грант. ПРООН підтримає чотири заявки з різних регіонів України.

Запрошуємо організації подавати проектні пропозиції! Інформацію та форми для подачі заявки можна знайти на сторінці ПРООН.

Контакти

  • http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/operations/get-involved/Public-monitoring-of-medicines-delivery-announcement.html

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.