bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на розробку та написання Планів Дій Сталого Енергетичного Розвитку для малих громад
04.07.2017

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» оголошує конкурс на розробку Планів Дій Сталого Енергетичного Розвитку та клімату (SECAP), серед малих громад України, з чисельністю населення не більше 50 тис. Дедлайн - 15 вересня 2017 р.

Громадська організація Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» в рамках проекту «Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки», який впроваджується завдяки Програмі LINK Регіонального Екологічного Центру для Центральної та Східної Європи і фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії,  оголошує конкурс на розробку Планів Дій Сталого Енергетичного Розвитку та клімату (SECAP), серед малих громад України, з чисельністю населення не більше 50 тис.

Хто може прийняти участь:

Органи місцевого самоврядування:  міські та селищні ради, об’єднані територіальні громади України, які приєдналися, або мають бажання приєднатися до Європейської ініціативи -  (Covenant of Mayors) - "Угода мерів", ініційованої Європейською Комісією від 15.01.2009 року, з метою забезпечення реалізації політики сталого енергетичного розвитку та зменшення викидів парникових газів на території громади не менше ніж на 30% до 2030 року.

Вимоги до учасників конкурсу:

Місто, селище, ОТГ з фактичною кількістю населення не більше 50 тис. жителів (за результатом останнього перепису населення), яке приєдналося, або планує приєднатися до Меморандуму про співпрацю в інноваційній та науково-виробничій сфері (Лубенський меморандум).

Можливість надання не менше 50% співфінансування проведення інвестиційних розрахунків в  межах концепції залучення нових технологій, ефективного та ощадливого використання енергетичних ресурсів, надання якісних енергетичних послуг, підвищення енергетичної безпеки, захисту довкілля, забезпечення сталого розвитку поселень та заходів з формування реєстру інвестиційних проектів громади.

Тривалість конкурсу: з 10 липня  по 15 вересня 2017 року

Кінцевий термін подачі заявок: 15  вересня  16 год. 00 хв.

Дата оголошення результатів: 1 жовтня 2017 року.

Переможці конкурсу будуть запрошені на вручення сертифікатів під час проведення 2-ї Конференції експертів зі сталого розвитку, енергозбереження, екології та енергетичної безпеки, де експерти в робочих групах проведуть попередній аналіз поточного стану громад переможців конкурсу.

Пріоритети будуть надаватися учасникам, які:

Мають готовність до просування партнерських проектів сталого розвитку в галузі:

·         енергобезпеки та диверсифікації джерел енергії, зменшення витрат енергоносіїв;

·         збереження довкілля, благоустрою територій

·         енергозбереження на об’єктах   комунальної власності

·         модернізації технологій у житлово-комунального секторі та використання альтернативних джерел енергії;

·         організації партнерства «громада-бізнес-влада»;

·         стратегічного планування, комплексної оцінки середовища, адаптації та пом’якшення наслідків зміни клімату;

·         моніторингу дій влади та навчання громади (громадський нагляд та контроль);

·         формування енергетичного бюджету громади;

·         просування м’яких інформаційних заходів;

·         впровадження комплексних заходів скорочення витрат.

Умови участі:

·         Учасник конкурсу надає заповнену аплікаційну форму (формат Word документ) та її сканкопію з підписом Голови громади і печаткою (формат PDF).

·         Лист на офіційному бланку з підтвердженням про співфінансування

·         Заповнений «Опитувальник сучасного стану громади»

Всі матеріали надсилати на пошту громадської організації: [email protected]

У темі листа вказати: konkurs_secap_назва громади

Перспективи:

http://www.uhodameriv.eu/index_uk.html

Довідкова інформація:

https://www.facebook.com/Centersupportsmallcity/

Головною метою конкурсу є відпрацювання дієвої структури допомоги малим містам, селищам та об’єднаним громадам в ініціації, плануванні, втіленні проектів власної модернізації енергетичного та фінансового менеджменту, енергозбереження, сталого розвитку, економії власних ресурсів, тощо.

Експерти Центру під час реалізації проекту будуть проводити моніторинг технологічних новацій в альтернативній енергетиці. Продовжиться робота по підключенню до проекту експертів з питань сталого розвитку. До співпраці планується залучити європейські і міжнародні фонди, фінансово-кредитні установи під гарантії держави, вищі наукові заклади  та енергетичні агенції.

Контакти:

 

095 317 24 47, 098 290 36 36   президент Фонду РЦЕДПБ, Руслан Щербаков

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.