bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кременчуці стартував конкурс соціальних проектів
20.03.2017

Пітчинг проектів за участі консультантів Британської ради в Україні проводитиметься у Кременчуці з 24 по 27 квітня 2017 року. Дедлайн - 10 квітня 2017 р.

Микола Шевченко - головний спеціаліст управління у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради: «Пітчинг проектів – це презентація проектної ідеї перед експертним журі для отримання зворотного зв’язку щодо подальшого доопрацювання та можливостей фінансування цієї ідеї. В Кременчуці роль експертного журі виконуватиме Рада сприяння розвитку міжсекторного партнерства, до складу якої в цьому році введено представників Британської Ради в Україні.

Формат пітчингу є більш динамічним, відкриває можливості доопрацювання проектів в процесі конкурсу. Як на мене, це прекрасна можливість для кременчуцької молоді заявити про себе, підвищити навики проектного менеджменту.

Цього року значно розширені пріоритетні напрямки міського конкурсу соціальних проектів. У фокусі конкурсу: збереження навколишнього середовища; розвиток дизайну та культури; розвиток інформаційних технологій у міському просторі; впровадження інновацій та молодіжного підприємництва; розвиток нових медіа; розвиток лідерства та волонтерського руху серед молоді.

Крім цього, максимально спрощено всі форми, процедури та звітність для громадських організацій (юридичних осіб) та відкрито можливість участі у конкурсі для активних громадян (фізичних осіб). Для участі у конкурсі необхідно заповнити онлайн-форму на сайті http://pitching.in.ua/kremenchuk.

Чому прийнято рішення провести пітчинг в Кременчуці? Чим цікавий формат пітчингу для громади?

Олександр Кириленко - координатор проекту з розвитку суспільства Британської ради в Україні: «В рамках програми «Активні Громадяни» ми працюємо з партнерськими організаціями з усіх регіонів України. Після пітчингів, які проводилися в Херсоні, Чернігові, Сумах, Мелітополі, Скадовську і Києві, ми з радістю зустріли ідею провести пітчинг в центральній частині України - в Кременчуці. Хочеться вірити, що з проведенням такого заходу за допомогою наших партнерів і місцевої влади, ми дамо учасникам навички проектного дизайну та досвід реалізації проектів соціальної дії, не залежно від рішення комісії фінансувати їх проект чи ні.

Формат пітчинг може бути цікавий активістам і просто небайдужим людям, які не хочуть миритися з проблемами, які існують в їх громадах.

За форматом, учасники пітчингу подають ідеї проектів, які мають соціальну складову і спрямовані на позитивну трансформацію їх локальних громад. Потім команда з Британської Ради разом з локальними партнерами попередньо відбирають проекти та допрацьовують їх з авторами під час дводенного тренінгу. Майстри-фасилітатори допомагають зрозуміти: як краще визначити проблему, скласти календарний план і бюджет проекту, як представити проект комісії і як виміряти результати після реалізації проекту, і т.д. Кінцевим етапом є сам «пітчинг» тобто презентація перед комісією своїх доопрацьованих проектів та винесення комісією рішення щодо фінансування проектів соціальної дії. Комісія зазвичай складається з представників органів влади, Британської Ради та майстрів-фасилітаторів. Таким чином, ми уникаємо можливої упередженості і забезпечуємо об’єктивну оцінку кожному проекту пітчингу.

В результаті подібний захід дає знання і практику дизайну і реалізації проектів, якими учасники можуть користуватися після пітчингу, і в подальшому поліпшувати життя в своїх громадах.»

Координацію конкурсу здійснюють:

-        управління у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської - тел.: (05366) 2-20-89;

-      партнерська організація Британської Ради в Україні - ГО «Культурний ді@лог» - тел.: +38(068)164-63-62.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.