bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти для місцевих ЗМІ від ГО «Інтерньюз Україна»
05.01.2017

Громадська організація «Інтерньюз Україна» в партнерстві із Internews розпочинає міжнародний проект «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії».

Триває прийом заявок на конкурс для місцевих ЗМІ. У рамках проекту передбачається надання готових матеріалів для розміщення, грантів на сюжети, а також навчання маркетингу та монетизації сайтів. Дедлайн - 25 січня 2017 року.

Опис та умови конкурсу:

1. Загальні відомості

Громадська організація «Інтерньюз Україна» в партнерстві із Internews розпочинає міжнародний проект «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії».

Проект спрямований на покращення доступу до корисної інформації для громадян Молдови, України та Грузії. Він вдосконалюватиме професійні навички  місцевих засобів масової інформації, сприятиме впровадженню інновацій в журналістиці та діалогу між ЗМІ і молоддю. Проект також має на меті покращити навички користування Інтернетом у людей похилого віку, та посилити співпрацю між журналістами з усіх трьох країн.

Зокрема, заходи проекту популяризуватимуть цінності етичної та чесної журналістики, висвітлення новин, що ґрунтуються на фактах. Вони підтримуватимуть незалежність редакційної політики ЗМІ, та свободу вираження думок, зокрема в Інтернеті.

Керівний комітет проекту обере 9 місцевих ЗМІ (зокрема онлайн ЗМІ), що стануть партнерами проекту. Вони братимуть участь в підготовці серії мультимедійних пакетів під назвою «Україна плюс»*. Досвідчені тренери радитимуть нашим партнерським ЗМІ, як урізноманітнити власний контент та зробити його більш привабливим для аудиторії.

Крім цього, 9 партнерських ЗМІ братимуть участь у тренінгах з медіа-маркетингу – учасники дізнаються, як ефективно промотувати свій ЗМІ і зробити його популярнішим серед аудиторії.

Крім того, кожен з 9 відібраних місцевих партнерів отримає 7 мультимедійних пакетів під назвою «Україна плюс», які вони зможуть використовувати для збагачення власного контенту. Партнери проекту матимуть завдання адаптувати мультимедійні пакети до інтересів спільнот, в яких вони працюють. Період виробництва/адаптації мультимедійного пакету триватиме 1 місяць. Матеріали будуть публікуватись раз у місяць, починаючи із квітня 2017 року.

Окремі місцеві ЗМІ стануть партнерами протягом всього терміну дії проекту «Зміцнення незалежних засобів масової інформації в Молдові, Україні та Грузії». Вони долучатимуться до промо проекту, а також будуть залучені до проведення інших заходів: лабораторії мультимедійних інновацій, кампанії «Бабуся Online»Школи медіа-грамотності для підлітків тощо. Формат залучення буде погоджено з Інтерньюз-Україна.

2. Обов’язки і відповідальність партнерських ЗМІ

  • Участь в усіх заходах проекту – 5-ох зустрічах-інструктажах з підготовки мультимедійних пакетів «Україна плюс»; у програмі навчання з медіа-бізнесу та маркетингу тощо;
  • Дотримання умов і термінів виробництва/адаптації мультимедійних пакетів «Україна плюс», їх розміщення та промо через власні канали, зокрема в Інтернеті;
  • Періодична звітність про діяльність та витрати коштів у встановленому форматі;

3. Вимоги до учасників конкурсу

  • Відповідність стандартам професійної етики;
  • Не менше 3 років присутності на ринку засобів масової інформації;
  • Гнучкість і можливість виконати роботу в рамках зазначених термінів;

4. Зміст заявки

  • Загальна презентація учасника, зокрема портфоліо із щонайменше 5 мультимедійних матеріалів (пропозиція 3-ох тем для виготовлення мультимедійних пакетів «Україна плюс» буде перевагою);
  • Резюме ключових осіб, що беруть участь в проекті;
  • Загальна концепція адаптації та розміщення мультимедійних пакетів «Україна плюс», яка має  містити інформацію про мультимедійні складові, які будуть використовуватися у виробництві адаптованих сюжетів;
  • Бюджет для адаптації мультимедійних пакетів «Україна плюс», зокрема витрати на заробітну плату.

5. Очікувані продукти та послуги

Кожен із 7 мультимедійних пакетів “Україна Плюс” буде присвячено одній темі, відтак проект охопить 7 різних тем. Регіональні партнери створять не менше 3-ох місцевих матеріалів з використанням сучасних інструментів інтерактивної візуальної журналістики.

6. Критерії вибору

Заявки будуть оцінювати за такими критеріями:

  • Оцінка технічної пропозиції, зокрема відповідність всім обов’язковим вимогам заявки;
  • Оцінки фінансової пропозиції, яка не повинна перевищувати суму 4500 доларів США  для адаптації і розміщення мультимедійних пакетів «Україна плюс», а також для виробництва власних матеріалів.

Переможців визначить керівний комітет проекту за бальною системою і у такий спосіб:

I. Оцінка технічної пропозиції становить 90% від загальної оцінки заявки;

II. Оцінка фінансового пропозиції становить 10% від загальної оцінки заявки.

I.I Критерії оцінки технічної пропозиції:

  • Професіоналізм учасника конкурсу (учасник має потенціал для завершення проекту; відповідність стандартам професійної етики; розподілення обов’язків в команді чітко прописані відповідно до вимог проекту; пропонована концепція доводить, що заявник має достатні технічні можливості і досвід для створення успішних мультимедійних пакетів; концепція показує, що заявник розуміє мету проекту) – максимум 25 балів;
  • Якість портфоліо (якість матеріалів в портфоліо, різноманітність матеріалів, попередній досвід висвітлення суспільно цікавих теми) – максимум 25 балів;
  • Якість загальної концепції адаптації та розміщення мультимедійних пакетів (новизна/оригінальність запропонованої концепції; різноманітність мультимедійних елементів, які використовуються, зрозумілість та цілісність запропонованої концепції; здатність до самодостатнього розвитку (потенціал до розвитку/продовження виробництва мультимедійних матеріалів після закінчення проекту) – максимум 40 балів;

II.I Фінансові критерії оцінки пропозиції:

  • Узгодженість і зрозумілість опису витрат – максимум 5 балів;
  • Раціональний бюджет, складений в межах наявних ресурсів – максимум 5 балів;

7. Бюджет

Кожен із 9 партнерських ЗМІ отримає грант у розмірі 4500 доларів США. Ці кошти буде виплачено частинами в ході реалізації проекту. Грант буде покривати, але не обмежуватись, витратами на виробництво, розміщення матеріалів, заробітну плату.

8. Термін подачі заявок

Будь ласка, надсилайте Ваші заявки на електронну адресу [email protected] українською мовою до 25 січня 2016 року, 18.00, або поштою чи передайте особисто в офіс ГО «Інтерньюз-Україна» за адресою: м. Київ, вул. Ризька, 15, 04112

Контактна особаГанна Калініченко, координатор проекту, +38 (066) 364-28-08

* Чотири теми для пакетів «Україна плюс» запропонують організатори і керівний комітетом проекту, а інші три – місцеві ЗМІ-партнери проекту після того, як контракти з переможцями буде підписано. 

Контакти

Коментарі

Лариса Польська   2651 день тому   #  

В пункте 8. у вас опечатка - не до 25 січня 2016 року, а до 2017 !!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.