bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грант у рамках проекту Данської Ради у справах біженців (Харків та Харківська обл.)
26.09.2016

Данська Рада у справах біженців (ДРБ) розпочинає пошук партнера серед українських неурядових організацій з метою реалізації програми з надання безкоштовної правової допомоги ВПО та населенню, постраждалому від конфлікту, на період жовтень 2016 – березень 2017, в м. Харків та Харківській області.

Програма реалізовується в рамках проекту «Соціально-правовий захист, життєзабезпечення та екстрена підтримка постраждалих від конфлікту груп населення південного сходу України», за фінансової підтримки OFDA (Відділ надання допомоги при надзвичайних ситуаціях).

Головною метою програми є сприяння доступу внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та населення, постраждалого від конфлікту, до послуг урядових та неурядових служб з соціального захисту населення, а також реалізація адвокаційних ініціатив з метою сприяння внесенню змін до законодавства щодо захисту прав зазначених груп населення.

Програма вже реалізовується ДРБ безпосередньо через існуючі підрозділи з надання правової допомоги, а також за участю  національних партнерів, що є правозахисними організаціями. Область покриття послуг з надання юридичної допомоги бенефіціарам розділена географічно та складається із 16 областей.

Термін дії контракту: жовтень 2016 року - 31 березня 2017 року (6 місяців), з можливістю подовження дії контракту

Географія проекту: м. Харків та Харківська область

Розмір гранту: Максимальна сума 780,000 гривень (приблизний еквівалент 30,000.00 доларів США)

Ціль проекту: 6000 бенефіціарів, що отримають індивідуальну юридичну консультацію, адміністративну або документальну підтримку.

Юридична допомога має складатися із наступних компонентів:

(1) Індивідуальна консультація: Кожна ВПО матиме можливість звернутись за консультацією їз персональним юридичним питанням. Консультування може надаватися в офісі/ах Імлементуючого Партнера, шляхом здійснення виїзду юриста у віддалені райони або за допомогою телефонного чи Skype  зв’язку.

(2) Підвищення правової обізнаності населення: Методологія включатиме в себе проведення інформаційних групових заходів, а також поширення інформації щодо проекту через друковані та електронні засоби масової інформації.

(3) Документальна та адміністративна допомога: Надаватиметься з метою забезпечення різних видів реєстрації та отримання відповідних документів, отримання соціальних виплат та соціальних послуг.

Вимоги, що пред’являються до потенційного партнера та менеджера проекту:

1. Національна неурядова організація, що офіційно зареєстрована в Україні.

2. Дотримання гуманітарних принципів у своїй діяльності.

3. Продемонстрований перелік успішно реалізованих проектів, спрямованих на надання юридичної допомоги ВПО та населенню, постраждалому від конфлікту.

4. Продемонстрована історія управління проектами з бюджетом, еквівалентним 10 000 доларам США або вище, включаючи діяльність із закупівель товарів та послуг.

5. Персонал вищого рівня управління з досвідом роботи в юридичній сфері.

6. Спроможність реалізовувати проект в м. Харків та в Харківській області.

Порядок прийому заявок на участь

Якщо Ваша організація зацікавлена у партнерстві з ДРБ та відповідає вимогам, викладеним вище, Ви можете подати заявку, форму якої можно знайти за посиланням, та відправити її на адресу [email protected]

Кінцевий термін подачі заявок - 6 жовтня 2016 року, 17.00.

ДРБ залишає за собою право на розгляд та відбір успішних заявок на поточній основі, до кінцевого терміну.

Процес відбору:

1. Комітет з відбору імплементуючого партнера розгляне всі заявки і зробить перелік найсильніших претендентів на основі бальної системи.

2. Заявники-номінанти мають надати рекомендаційні листи від попередніх донорів, а також організувати зустріч із членами Комітету з відбору у головному офісі Заявника, для проведення інтерв’ю із відповідним персоналом.

Кандидати повинні будуть продемонструвати фінансові / інші звіти, які доводять, що вони відповідають критеріям партнерства. ДРБ також залишає за собою право на запит додаткової супутньої документації.

3. На основі підсумків другого етапу розгляду заявок, Комітетом з відбору буде обрано успішного кандидата, який отримає пропозицію про співпрацю.

Інші заявники, що не пройдуть відбір, будуть повідомлені про це відповідним чином.

З питань, пов’язаних з процесом подання заявок, будь ласка, звертайтесь до Інни Шевчінської за адресою [email protected]

Про ДРБ

Данська рада у справах біженців (ДРБ) є найбільшою неурядовою організацією Данії. Заснована в 1956 році, ДРБ сприяла інтеграції біженців з Угорщини в Данії. ДРБ – це організація, що об’єднує 30 НУО-членів, громадянське суспільство, правозахисні та інші групи Данії. У 2007 році ДРБ об’єдналась з Данською групою з розмінування(ДГР) для гуманітарної протимінної діяльності. Разом ДРБ та ДГР впроваджують програми з довгострокових рішень для біженців та ВПО в 36 країнах.

ДРБ попередньо оперувала в Україні у 1998-2000 та 2007-2013р.р. В 2014 ДРБ/ДГР повернулись в Україну для надання екстреної допомоги.

Основні цілі ДРБ/ДГР

Метою ДРБ/ДГР є захист та сприяння впровадження довгострокових рішень для внутрішньо переміщеного та постраждалого від конфлікту населення на основі гуманітарних принципів та прав людини.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.