bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

8 грантів для розбудови кращого громадянського суспільства
31.05.2016

ГУРТ підготував добірку актуальних грантів. Описані можливості фінансування допоможуть залучити кошти неурядовим організаціям, комерційним неурядовим організаціям, державним установам та незареєстрованим громадським ініціативам, а також підприємцям. Серед пріоритетних напрямків фінансової підтримки – розвиток медіа, культура співробітництва, самозайнятість, відкриття власної справи, інтеграція та інші.

Фонд розвитку ЗМІ Посольства США запрошує незалежні засоби масової інформації та українські громадські медіа організації з Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської областей взяти участь у відкритому конкурсі проектів.  Мета конкурсу – надати можливість регіональним ЗМІ, особливо тим, що межують із зоною конфлікту, більш повно висвітлювати події в зоні АТО та Україні, сприяти втіленню реформ на місцевому рівні, поширювати мирну риторику та сприяти реінтеграції переміщених осіб і учасників АТО. Максимальна сума гранту - 24,000 доларів США. Дедлайн – 3 червня 2016 року. Детальніше – тут.

В рамках проекту «Замінимо мури відчиненими вікнами», який реалізується DVV International спільно з Інформаційно-дослідним центром «Інтеграція та розвиток» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, можна отримати міні-гранти на реалізацію проектної ініціативи та пройти навчання за різними напрямками громадської діяльності. Проект спрямований ​​на розвиток культури співробітництва у локальних спільнотах України. Цільові групи проекту: активісти громадських організацій; фахівці установ культури (будинки культури, музеї, бібліотеки та інш.); представники органів влади та місцевого самоврядування; журналісти місцевих медіа. На першому етапі за підсумками конкурсу проектних заявок на міні-гранти будуть відібрані дев'ять організацій-партнерів з дев'яти областей України: Житомирської, Черкаської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської, Сумської, Чернівецької, Львівської. Дедлайн – 3 червня 2016 року. Детальніше – тут.

ГО «Фундація прав людини» запрошує членів Львівської, Вінницької чи Запорізької громади до участі у конкурсі бізнес-планів на започаткування підприємницької діяльності чи малого бізнесу в рамках реалізації проекту «Програма розвитку підприємництва та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб «НОВИЙ СТАРТ».  В межах реалізації бізнес-планів кошти гранту можуть бути використані, зокрема, на такі види діяльності: купівля обладнання для виробництва товарів; забезпечення інструментами для надання послуг; забезпечення ресурсами для виробництва товарів та надання послуг. Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-плану становить до 1000 євро в гривневому еквіваленті.  Дедлайн – 15 червня 2016 року. Детальніше – тут.

Фонд Східна Європа у співпраці з німецькою Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. оголошує конкурс на проведення інформаційних кампаній в нових і традиційних ЗМІ, спрямованих на підвищення обізнаності населення та популяризацію ідеї соціального підприємництва в Україні. Інформаційні кампанії повинні бути спрямовані на такі теми: Соціальне підприємництво: як це працює; Різниця між класичним та соціальним підприємством; Вирішення актуальних суспільних проблем за допомогою соціального підприємництва; Приклади успішних українських соціальних підприємств та результати їх роботи. Середній розмір гранту – 70 000 грн. Дедлайн – 15 червня 2016 року. Детальніше – тут.

Фонд Східна Європа у співпраці з німецькою Громадською організацією ChildFund Deutschland e.V. оголошує конкурс на проведення інформаційних кампаній в нових і традиційних ЗМІ, спрямованих на підвищення рівня медійної компетенції в українському суспільстві, формування збалансованого ставлення до отриманої із ЗМІ інформації та налагодження діалогу і взаєморозуміння в суспільстві. Інформаційні кампанії повинні бути спрямовані на такі теми: Розпізнавання необ’єктивної інформації в медіа; Боротьба з пропагандою та руйнування негативних стереотипів; Навчання дітей медіа грамотності; Залучення молоді до національного діалогу та пошуку шляхів порозуміння. Середній розмір гранту – 70 000 грн. Дедлайн – 21 червня 2016 року. Детальніше – тут.

МО «Нова генерація» оголошує конкурс проектів на отримання міні-грантів у рамках проекту «Посилення громадянського суспільства у місцевих громадах», який реалізується за підтримки National Endowment for Democracy.  Метою конкурсу є розвиток та підтримка соціальних ініціатив в локальних громадах Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Пріоритет надаватиметься проектам: в яких закладено партнерство з місцевими інституціями (наприклад, місцевою владою, закладами освіти, засобами масової інформації, місцевим партнером); їхня роль у реалізації проекту має бути обґрунтована й описана у проектній заявці; в яких закладено партнерство з організаціями/ініціативними групами зазначених областей. Розмір гранту - до 800 доларів США (власний внесок – не менше 10%). Дедлайн – 23 червня 2016 року. Детальніше – тут.

Національна Асамблея інвалідів України оголошує про початок конкурсу на отримання міні-грантів для відкриття власної справи. Цільова група: Підприємства та організації всіх форм власності, в тому числі підприємства громадських організацій людей з інвалідністю; Фізичні особи-підприємці з числа цільової групи проекту; Фізичні особи з інвалідністю з числа цільової групи проекту, які у зв’язку з національними або релігійними поглядами/нормами не можуть займатися підприємницькою діяльністю. Географія реалізації проекту: Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Львівська, Вінницька області та місто Київ. Загальний бюджет конкурсу:  50000 доларів США. Дедлайн першого етапу прийому заявок – 30 червня 2016 року. Детальніше – тут.

КримSOS і Агентство ООН у справах біженців продовжують грантову програму підтримки ініціатив переселенців в 17 регіонах України. Географія проекту охоплює Київську, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку, Волинську, Рівненську, Херсонську, Кіровоградську, Житомирську, Вінницьку, Хмельницьку, Чернігівську, Сумську, Полтавську та Черкаську області. Мета програми – підтримати переселенців в спробах самостійного вирішення їх проблем та захисту їх прав і свобод. На гранти можуть претендувати проекти, спрямовані на: інтеграцію і побудову діалогу між переселенцями і місцевими громадами; захист прав переселенців; зміцнення ініціатив та спільнот внутрішньо переміщених осіб (ВПО); надання підтримки жінкам і вирішення проблеми гендерно-обумовленого насильства, а також захисту людей з особливими потребами та інших соціально незахищених груп населення та інші. Бюджет проекту - до 25 000 грн. Програма діє до кінця 2016 року. Детальніше – тут

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.