bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти від Посольства США для медіа на сході України
25.05.2016

Фонд розвитку ЗМІ Посольства США запрошує незалежні засоби масової інформації та українські громадські медіа організації з Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської областей взяти участь у відкритому конкурсі проектів.

Мета конкурсу – надати можливість регіональним ЗМІ, особливо тим, що межують із зоною конфлікту, більш повно висвітлювати події в зоні АТО та Україні, сприяти втіленню реформ на місцевому рівні, поширювати мирну риторику та сприяти реінтеграції переміщених осіб і учасників АТО.

Проекти можуть включати, але не обмежуються наступними напрямками:

  • Збільшення кількості якісних та збалансованих новин із зони конфлікту; підтримка місцевих блогерів та медіа видань, які сприяють розвитку факт-чєкінгу (fact-checking) і спростовують недостовірну і свідомо помилкову інформацію
  • Створення медіа продукту включно з аналітичними статтями та журналістськими розслідуваннями, які висвітлюють втілення реформ на місцевому рівні та анти-корупційні ініціативи
  • Використання нових медіа, таких як YouTube, соціальні мережі та блоги для привернення уваги до питань боротьби з корупцією, сприяння реформам та діяльності волонтерів
  • Запобігання мові ворожнечі та обговорення шляхів вирішення конфлікту через проведення інтерактивних теле- та радіо передач, відео мостів з іншими регіонами, та серій матеріалів, що висвітлюють реальні історії життя переселенців та учасників АТО
  • Сприяння співпраці медіа, місцевої влади та волонтерських організацій, які працюють в сфері суспільної реінтеграції переселенців та учасників АТО
  • Допомога традиційним медіа, які переїхали із зони конфлікту, у розробці їх інтернет- версій; надання тренінгів для персоналу цих медіа та покращення їх контенту.

Деякі із зазначених напрямків можуть передбачати проведення тренінгів з даної тематики для журналістів місцевих ЗМІ.

Бюджети проектів можуть за потреби включати витрати на обладнання, однак сума цих витрат не має перевищувати 30% від загальної вартості проекту.

ВИМОГИ КОНКУРСУ

  • Гранти надаються виключно українським ЗМІ (друкованим та електронним виданням) та українським неурядовим організаціям, зареєстрованим у відповідності до українського законодавства.
  • Підтримка для блогерів може виділятися як індивідуально, так і в рамках більшого проекту, який подає на розгляд інтернет-видання;
  • Діяльність в рамках проектів повинна відбуватись лише на території України.
  • Організації заохочуються до пошуку джерел спів-фінансування від інших донорів, або пропонувати інші види розподілу витрат (праця волонтерів, приміщення, обладнання, тощо).
  • Державні та партійні ЗМІ не можуть претендувати на отримання гранту. Неурядові організації та їхні працівники не можуть представляти політичні партії, бути призначеними або обраними на державні посади.

Посольство США сподівається профінансувати якісні та орієнтовані на результат проекти від медіа та НУО з усіх регіонів України. Термін проектів може бути різним, залежно від обсягу запланованих робіт, але не має перевищувати 12 місяців.

Максимальна сума на отримання гранту не перевищуватиме 24,000 доларів США. Переможці конкурсу будуть оголошені в липні 2016 року.

КІНЦЕВИЙ ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВОК:  НЕ ПІЗНІШЕ 3 червня 2016 року, 18:00

ЯК НАДСИЛАТИ ЗАЯВКИ ДО ФОНДУ РОЗВИТКУ ЗМІ

Щоб взяти участь у конкурсі, будь ласка завантажте, заповніть та надішліть нам електронну заявку (українською та англійською мовами). Просимо також додати до заявки копії реєстраційних документів організації, резюме основних виконавців проекту (з контактною інформацією та телефонами), форму SF424 (українську та англійську версії), та реєстраційний номер ДАНС. При розробці кошторису, ознайомтесь з доступними витратами по гранту. Заявка та усі супроводжуючі документи приймаються лише в електронному варіанті. 

Просимо надсилати проекти з позначкою: на конкурс «ПІДТРИМКА СХІДНИХ МЕДІА» в електронному вигляді за адресою [email protected] .

Будь-ласка, не архівуйте документи. Висилайте їх окремими файлами.

Ми повідомимо про отримання заявки телефоном або електронною поштою.

Звертаємо Вашу увагу, що неповні заявки та заявки подані із запізненням розглядатися не будуть.

Заявки, отримані до 3 червня матимуть переваги при розгляді.

Дуже просимо уважно ознайомитися з інформацією щодо Фонду розвитку ЗМІ. Посольства США перед відправленням заявок.

Організація може подати лише одну заявку одночасно. Дві та більше заявок від однієї організації розглядатися не будуть.

Якщо Ви не отримали підтвердження електронною поштою протягом 5-ти робочих днів, будь ласка, звертайтеся до грантового офісу Посольства США за телефонами 521-5740, щоб дізнатися про статус Вашої заявки.

Джерело: http://1.usa.gov/1szXpPG

Контакти

  • Фонд Розвитку ЗМІ Посольства США
  • [email protected]
  • http://1.usa.gov/1szXpPG

Коментарі

Алена Щекодина   2880 днів тому   #  

Скажіть будь ласка, чи можна надіслати вам заявку поки без номеру ДАНС, чи буде вона розглянута? Наша організація його замовила, але треба чекати 15 днів.

  •   Пiдписатися на новi
Алена Щекодина   2879 днів тому   #  

Спасибо за быстрый ответ, который я получила по электронной почте!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.