bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Малі гранти для організацій, які працюють з вимушеними переселенцями
02.02.2016

Проект «Без Кордонів» громадської організації «Центр Соціальна Дія» оголошує конкурс малих грантів для неурядових організацій та ініціатив, що працюють з вимушеними переселенцями / ками!

Конкурс є частиною проекту «Розвиток регіональної мережі на підтримку вимушених переселенців», який реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерланди.

Мета конкурсу малих грантів: допомога в роботі, організаційному розвитку і вибудовуванні взаємних зв'язків між неурядовими організаціями та ініціативами (в першу чергу - Запорізькій, Харківській, вільних частинах Донецької та Луганської областей; в окремих випадках - також в інших регіонах), які працюють з внутрішньо переміщеними особами (ВПО), і, як наслідок, поліпшення ситуації з захистом ВПО у цих регіонах.

Хто ми?

Проект «Без Кордонів» громадської організації «Центр Соціальна Дія» працює у сфері надання допомоги вимушеним пересленцям / кам (з 2006 року - шукачам / кам притулку в Україні, і з 2013 року - вимушеним переселенцям / кам з Криму та Донбасу), поліпшення ситуації з реалізацією права на свободу пересування, а також протидії расизму та ксенофобії в українському суспільстві, включаючи допомогу жертвам злочинів на ґрунті ненависті та моніторингу мови ворожнечі.

Проект «Без Кордонів» також є однією з організацій-засновниць Ресурсного центру для вимушених переселенців - спільного проекту більше десяти організацій та ініціатив, які надають різні види допомоги вимушеним переселенцям / кам, а також Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (Омбудсмана). Ресурсний центр був заснований у вересні 2014 року для кращої координації дій різних ініціатив, які працюють з цією темою, а також розробки та втілення довгострокових стратегій вирішення проблем вимушених переселенців / ок.

Умови конкурсу:

Заявки приймаються від неурядових організацій, які надають допомогу вимушеним переселенцям / кам, а також підтримують їх інтеграцію в місцеві спільноти.

Учасники конкурсу: неурядові організації, їх коаліції, мережі та об'єднання, а також громадські (волонтерські) незареєстровані ініціативи у партнерстві із зареєстрованими неурядовими організаціями.

Географія проекту: пріоритетними є Запорізька, Харківська, а також вільні частини Донецької та Луганської областей. Приймаються також заявки від учасників з інших регіонів України.

Малі гранти будуть надані відібраним учасникам конкурсу для підтримки інноваційних короткострокових проектів по роботі з ВПО, які матимуть стійкий довгостроковий ефект для діяльності організації та ситуації з ВПО після закінчення фінансування проекту.

Приклади проектів, які можуть бути розглянуті для отримання малих грантів:

  • Проекти, спрямовані на реінтеграцію ВПО, налагодження відносин між ними і місцевим співтовариством;
  • Діяльність, спрямована на надання правового захисту ВПО;
  • Діяльність, спрямована на підтримку ВПО, що відносяться до уразливих груп;
  • Інформаційні кампанії, які сприяють поліпшенню ситуації з правами ВПО;
  • Діяльність, спрямована на організацію і розвиток спільних зусиль різних організацій щодо поліпшення ситуації з правами ВПО; 
  • Інші проекти.

Розмір малого гранту: 10 000 - 75 000 гривень (можливий розгляд винятків по максимальній сумі гранту при наданні переконливих аргументів).

Процес подачі заявки:

Заявку необхідно подати, заповнивши російською або українською мовою форму проектної заявки, розміщеної за посиланням https://goo.gl/3Giwjk і відправивши її на електронну адресу [email protected] із заголовком «на конкурс малих грантів - від / назва організації / ».

Також всі учасники конкурсу повинні заповнити форму «Оцінка потреб організацій / ініціатив, що працюють з ВПО» - за посиланням https://goo.gl/T1tNjK

Термін подачі заявки: 15 лютого 2016 року.

Заявки, що надійшли після 15 лютого 2016, розглядатися не будуть. Заявки від організацій, що не заповнили 15 лютого 2016 форму «Оцінка потреб», розглядатися не будуть. Кожен учасник конкурсу може подати не більше 2 проектних заявок.

Дата початку проектів: 01 марта 2016 року, термін реалізації проектів - 2-6 місяців.

Не розглядаються заявки:

  • Після 15 лютого 2016 року;
  • Від фізичних осіб, політичних та релігійних організацій;
  • Повністю підтримані іншими донорами;
  • Передбачає фінансування одного заходу;
  • Передбачає виплату заробітної плати задіяним в ньому фахівцям;
  • Передбачає надання прямої гуманітарної / фінансовою допомогою ВПО;
  • Передбачати більш 30% суми на закупівлю матеріалів для ремонту, обумовленого цілями проекту.

Критерії оцінки заявок:

  • Відповідність проекту пріоритетам конкурсу;
  • Актуальність проекту і його націленість на поліпшення ситуації з ВПО;
  • Практична спрямованість, вимірність результатів проекту та їх стійкість після закінчення фінансування;
  • Реалістичність реалізації проекту, наявність чіткого плану реалізації, визначеність і вимірність очікуваних результатів;
  • Чітке визначення можливих ризиків при реалізації проекту і план управління ними;
  • Витрати-ефективність бюджету;
  • Можливість реалізації проекту в короткі терміни;
  • Націленість організації / ініціативи на співпрацю з іншими організаціями в ході реалізації проекту;
  • Підтримка гендерної рівності та недискримінації ВПО, що відносяться до уразливих груп;
  • Потенціал розвитку, який організація отримує в разі реалізації проекту.

Процес відбору заявок:

Відбір заявок буде здійснюватися в два етапи. З заявниками, чиї проекти будуть попередньо схвалені для подальшого конкурсу, Проект «Без Кордонів» ГО «Центр Соціальна Дія» проведе консультації з доопрацювання текстів заявок в строк до 22 лютого 2016 року.

За інших рівних умов пріоритет віддається проектам організацій, що виникли з волонтерських ініціатив у період після 1 березня 2014 року року та / або не мають значного попереднього досвіду роботи по подібним темам і, як наслідок, що зазнають труднощів у спробах отримати грантову підтримку з інших джерел.

Проект «Без Кордонів» залишає за собою право запитувати додаткову інформацію і документацію в процесі оцінки заявок та відбору. Підсумковий список проектів, які отримають підтримку, буде оголошений до 28 лютого 2016 року, опублікований на сайті Проекту «Без Кордонів», а також розісланий всім учасникам конкурсу.  

Контакти

Коментарі

Віктор Шаховський   2993 дні тому   #  

У нас районна громадська організація, зареєстрована як юридична особа 8.02.2001 року. Ми маємо договір про співпрацю з Центром зайнятості, наш Борівський район, має кордон і з Донецькою, Краснолиманський р-н і Луганською, Сватівський р-н, областями. На початку подій на Донбасі 2014р , ми допомогали ВПО з пошуком житла, надавали потребуючим одяг та взуття, з числа цих людей підбирали слухачів на семінари, на базі Центру зайнятості, це все виконували як волонтери. Яка ваша думка по написанню нами проекту.

  •   Пiдписатися на новi
Олександра Назарова   2983 дні тому   #  

Если на данный момент Вы по-прежнему работаете с ВПО и у Вас есть идея проекта - будем рады его рассмотреть.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Кашлаков   2989 днів тому   #  

Доброго часу! Чи може запропонувати проект до підтримки колектив комунального закладу, а саме: Центр культури і довкілля м. Слов'янська, що працює з різними категоріями клієнтів та є базою видачі гуманітарної допомоги ВПО? Дякуємо за відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
Олександра Назарова   2983 дні тому   #  

Так, будемо ради розглянути.

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Плетінь   2969 днів тому   #  

Добрий день це Вам пише Пологівська РОТЧХУ ми подавали заявку на грани але так відповіді не було.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.