bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс Концепцій у межах проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії»
28.01.2016

Конкурс на отримання гранту з попереднім поданням концепцій з метою з впровадження заходів з подолання стигми та дискримінації стосовно уразливих до ВІЛ груп населення з боку надавачів послуг та підвищення гендерної чутливості місцевих громад.

Зважаючи на ряд реформ, які впроваджуються в Україні, а саме адміністративно-територіальну та реформу сфери охорони здоров’я, необхідно посилити роль громад на регіональному рівні з метою формування заходів з протидії ВІЛ- інфекції у відповідності до потреб населення, особливо беручи до уваги роль децентралізації влади та прийняття нових законів, що відображають ці тенденції.

Важливим кроком у плануванні та забезпеченні стійкості послуг, на засадах рівності та доступності є, зокрема, передання відповідальності у повноваження органам влади на регіональному та місцевому рівні для формування відповіді на епідемію ВІЛ/СНІД, забезпечення фінансування запланованих заходів та пропагування серед надавачів послуг, місцевої громади принципів толерантності до осіб, зачеплених епідемією.

Проект «Реформа ВІЛ-послуг у дії», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку і реалізується Deloitte Consulting LLP, підтримуватиме впровадження заходів на регіональному рівні, що сприятимуть стабільній реалізації комплексних ґендерно-чутливих заходів з протидії ВІЛ/СНІД в Україні шляхом визначення пріоритетності та оптимізації послуг, залучення ресурсів з фінансування системи охорони здоров’я та посилення кадрового потенціалу в сфері протидії ВІЛ. Мета гранту – впровадження заходів з подолання стигми та дискримінації стосовно уразливих до ВІЛ груп населення з боку надавачів послуг та підвищення гендерної чутливості місцевих громад.

Організації, що відповідають кваліфікаційним критеріям, запрошуються представити своє бачення у вигляді Концепції проекту, який буде направлений на вирішення нижче перелічених завдань або запропонує власне рішення у виді проекту, що відповідає заявленій меті:

  • Розробка модуля по врахуванню ґендерно-чутливого підходу при наданні послуг для груп ризику.
  • Інформаційна кампанія для надавачів медичних послуг на первинному рівні, яка направлена на зниження стигми та дискримінації стосовно представників груп ризику до ВІЛ: РКС, СІН та ЛГБТ;
  • Формування мережі фахівців, дружніх до ЛГБТ спільноти, у пілотних регіонах з фокусом на малі міста та райони області;
  • Залучення зацікавлених сторін (організацій, ініціаторів змін, громадських фондів, місцевих структур самоврядування, ЗМІ, церкви, тощо) і створення ініціативної групи з метою формування бачення громади та можливих заходів з протидії епідемії ВІЛ на районному рівні, з включенням до цього процесу представників уразливих груп;
  • Інші заходи, що мають на меті зниження рівня стигми та дискримінації стосовно груп ризику до ВІЛ серед осіб, що приймають рішення (профільні представники органів місцевого самоврядування), надавачів послуг та забезпечують стійкість запропонованих ініціатив.

Географічне спрямування Проекту: Запропоновані заходи будуть впроваджуватися в семи регіонах діяльності Проекту, а саме: м. Київ, Дніпропетровська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Херсонська та Черкаська області. Заявники можуть подавати концепції з охопленням кількох регіонів (при бажанні).

Заявники повинні надіслати свої концепції до 10.00 за київським часом 17 лютого 2016 року на адресу [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.