bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд «Монсанто» розпочав черговий конкурс соціальних проектів для сільських громад
06.01.2016

Фонд «Монсанто» оголосив про початок чергового раунду прийому пропозицій соціальних проектів для сільських громад від громадських організацій, що триватиме з 1 січня до 29 лютого 2016 року.

В Україні Фонд «Монсанто» приймає пропозиції проектів для надання грантів за такими напрямами:

  • Надання базової освітньої підтримки, спрямованої на покращення освіти в сільських громадах, в тому числі за рахунок підтримки шкіл, бібліотек, наукових центрів, навчальних програм для фермерів та академічних програм, які збагачують чи доповнюють шкільні програми.
  • Забезпечення критичних потреб громад за рахунок розвитку продовольчої безпеки, санітарії, доступу до чистої води, громадської безпеки та різноманітних інших місцевих потреб.

Фонд приймає заявки з 1 січня до 29 лютого 2016 року. Щоб отримати запрошення для подання заявки, потрібно через форму за адресою www.monsantofund.org/about/contact/ надіслати опис організації та короткий опис проекту англійською мовою. Якщо Фонд «Монсанто» буде зацікавлений підтримати проект, представник організації надасть код запрошення. Усі грантові заявки та усі необхідні документи подаються онлайн та повинні бути перекладені англійською мовою.

Мінімальний розмір гранту, що може бути наданий – 25 тис. доларів США. Проекти не повинні мати жодного зв’язку з комерційною діяльністю компанії «Монсанто». Проектна діяльність може бути розрахована на період до 12 місяців. Організації-заявники повинні бути зареєстровані принаймні за два роки перед поданням заявки. Заявники повинні надати підтвердження проведення нещодавнього зовнішнього аудиту фінансів організації за міжнародними стандартами.

З 1964 року Фонд «Монсанто» працює заради значного та значимого поліпшення життя людей. Як і компанія «Монсанто», що є лідером інноваційного та сталого розвитку сільського господарства, Фонд «Монсанто» намагається бути інноваційним лідером філантропії, надаючи допомогу сталому розвитку громад, які цього потребують, в усьому світі. Як філантропічне відділення компанії «Монсанто», Фонд фокусується на зміцненні як фермерських громад, так і тих громад, де працюють та живуть співробітники компанії.

Додаткову інформацію про міжнародні гранти Фонду «Монсанто» можна отримати за адресою www.monsantofund.org/grants/international

Контакти

Коментарі

Орлов Микола    3031 день тому   #  

Зовнішній фінансовий аудит, хм...таких буде напевне небагато.

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Кислий   3031 день тому   #  

А якщо такий аудит в організації не проводиться зовсім?

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3023 дні тому   #  

Організація може подати проект на мінімальний розмір гранту (25 тис. доларів США) без проведення аудиту - але у випадку перемоги у конкурсі все ж необхідно буде провести такий аудит до отримання коштів. Можете спробувати звернутися до аудиторських компаній, адже у деяких з них є практика проведення аудитів для неприбуткових організацій "pro bono" (тобто безкоштовно).

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Кислий   3023 дні тому   #  

Дякую)

  •   Пiдписатися на новi
Вячеслав Горобець   3030 днів тому   #  

Монсанто - це компанія, яка намагаєтьсмя здобути монополію на виробництво їжи. Це знищення фермерів та традиційного сільського господарства, а не добробут та "сталий розвиток". Зі сталим розвитком вона не має нічого спільного.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3023 дні тому   #  

На жаль, Ви оперуєте міфами про діяльність "Монсанто" - зокрема, компанія не займається виробництвом їжі безпосередньо. Ми допомагаємо аграріям - як великим аграрним компаніям, так і малим фермерам - покращити врожаї.

  •   Пiдписатися на новi
Вячеслав Горобець   3023 дні тому   #  

Їжу виробляють з генетично-модифікованих рослин, насінням якого торгує Монсанто. Це ж не міф?
І коли у рослинах фермерів навіть у раз перехресного опилення, (або випадкого на полях) будуть знайдені гени "інтелектуальної власності" Монсанто, то юристи компанії засудять усіх так, що буде вже не до "підвищення врожаїв", як це було з канадським фермером Персі Шмайзером...
Фермерів треба вчити органічному землеробству, без використання іноземного насіння, добрив та гербіцидів, а не штовхати у кабалу транснаціональних компаній наприклад вашої.
Ваші гранти - це ніщо ільше як просування вашої продукції та покращення спаплюженого іміджу.
Ми все розуміємо.

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Войтюк   3023 дні тому   #  

Тобто це тільки великі компанії? Бо, дійсно,
"Заявники повинні надати підтвердження проведення нещодавнього зовнішнього аудиту фінансів організації за міжнародними стандартами."
Це може дозволити тільки така, що за законом повинна такий аудіт проводити.
Нажаль, ці вимога не відповідає меті, що оголошена.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3023 дні тому   #  

У конкурсі можуть брати участь лише громадські організації, а не компанії. Наявність фінансового аудиту є вимогою Фонду "Монсанто", оскільки Фонд хоче бути впевненим у максимально ефективному використанні грантових коштів (особливо зважаючи на те, що мінімальний розмір гранту досить значний).

З досвіду попередніх конкурсів, зазвичай досвідчені громадські організації в Україні проводять такий аудит.

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Бортнік    3020 днів тому   #  

Юлія Тірошко, а Ви є координатором цього проекту? Або підкажіть з ким зв'язатись в україні з приводу вказаниго проекту, бо наше село не бідне, а от те село яке яб хотів відрекомендувати, дотаційне і потребує допомоги навіть інтернету толкового не має, дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3019 днів тому   #  

Програми Фонду "Монсанто" координуються безпосередньо представниками Фонду з Європи. Ви можете залишити свої питання на сайті http://www.monsantofund.org/about/contact/
В той же час я можу Вас проконсультувати за адресою [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
Наталья Ганзевич   3023 дні тому   #  

Вопрос. В селе нужно дооборудовать спортивную площадку для детей. Такая тема может быть подана?

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3019 днів тому   #  

Спортивні площадки не є пріоритетом розгляду Фонду "Монсанто".

  •   Пiдписатися на новi
Кузик Олена Петрівна   3019 днів тому   #  

і у мене питання в селі заплановано два дитячих майданчика може допомогти Фонд

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3019 днів тому   #  

Дитячі майданчики не є пріоритетом розгляду Фонду "Монсанто".

  •   Пiдписатися на новi
Кузик Олена Петрівна   3018 днів тому   #  

дякую

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Бортнік    3019 днів тому   #  

25 $ і більше це занадто для спортивного майданчика!

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Козак   3019 днів тому   #  

А як щодо буріння свердловин для забезпечення населення селища чистою питною водою? Стара система водогону охоплює біля 30-ти відсотків домоволодінь, перебуває в критичному стані, потребує повної заміни і коштів на то у бюджеті ніц... А більша частина взагалі користає з криниць загального користування, де вода не відповідає жодним санітарним нормам.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3018 днів тому   #  

Так, цей проект може бути цікавий Фонду. Але майте на увазі, що Фонд не фінансує розробку проектно-кошторисної документації.

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Козак   3018 днів тому   #  

Наявність проектно-кошторисної документації є обов"язковою умовою? Маємо готову, але там кошти, які потрібні на побудову мережі водопостачання, вимірюються сумою у понад 4 млн. грн. за цінами 2014-го року. У межах мінімального гранту (без нагально термінового зовнішнього аудиту) ми могли-б на прямих договорах з підрядними організаціями перекрити свердловинами досить багато вулиць селища. І ще одне питання, будь ласка. Чи може бути організацією - заявником місцевий орган самоврядування?

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3018 днів тому   #  

Ні, не може. Тільки громадські організації. І пам'ятайте, що у разі перемоги грант буде наданий тільеи після проведення аудиту.

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Козак   3018 днів тому   #  

Дякую за відповідь.

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Байталюк   3017 днів тому   #  

Доброго дня.
Підкажіть, будь-ласка, чи може брати участь у гранді сільська школа, батьківська громада школи створила громадську організацію в березні 2015 року.
Школа є спеціалізованою і займається поглибленим вивченням інформаційних технологій і технологічніних дисциплін, організоване допрофільне (8-9 класи) і профільне навчання (10-11 класи) з даних дисциплін.
З 2012 року школа має ліцензію МОН України освіти на провадження професійно-технічного навчання (оператор комп'ютерного набору) та забезпечена відповідними кадрами.
Хочемо представити проект щодо створення "Агрошколи" (для місцевих фермерів (22 господарства), господарників-одноосібників (понад 100), підвищення комп'ютерної грамотності жителів громади, учнів з інших шкіл громади).
Також актуальним є проект щодо буріння свердловин для забезпечення населення села питною водою, оскільки діюча система не може охопити потреби населення і об'єктів, які до неї приєднанні (школа, дитячий садок, амбулаторія сімейної медицини, будинок культури та інші адміністративні споруди).
Проектно-технічну документацію погоджується виготовити і оплатити громада.
Село, де знаходиться школа, є центром територіальної громади 6-ти населених пунктів, які об'єднанні в кінці 2015 року.
Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3017 днів тому   #  

Доброго дня,
Нажаль, не може, оскільки громадська організація має бути заснована вже щонайменше 2 роки.

  •   Пiдписатися на новi
ТАМАРА ГУВАКОВА   3014 днів тому   #  

А що, коли мова йтиме про освітницькі програми з навчання ведення обліку в сільському господарстві (приватні с/г, агрофірми, навчальні заклади)?

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3008 днів тому   #  

Так, Ви можете подати свою ідею на розгляд Фонду "Монсанто".

  •   Пiдписатися на новi
Іван Космина   3014 днів тому   #  

Доброго дня. Підкажіть будь-ласка чи може Фонд Монсанто зробити виключення для участі в гранді Громадської Організації інвалідів яка зареєстрована в квітні 2015 року, але я як керівник цієї організації, (вмене травма спинного мозку на рівні С5-С6) що неодин рік до її офіційної реєстрації працював над об'єднанням людей з інвалідністю (що підтверджує багато статтей в газетах та відео на каналі УКРАЇНА) та інших громадян, для сприяння соціальній активності та довголіттю людей з інвалідністю для вирішення нагальних питань по захисту прав та свобод людей з інвалідністю...Завчасно дякую за інформацію....

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3008 днів тому   #  

Доброго дня,
Хоча Ви як фаховий громадський діяч вже давно працюєте в соціальній сфері, Ваша організація була зареєстрована менше ніж 2 роки. Тому на жаль, поки що Ви не можете взяти участь у грантовому конкурсі.

  •   Пiдписатися на новi
Куриленко Лариса   3008 днів тому   #  

Доброго дня! Ми благодійний фонд зареєстрований у місті але опікуємося сільским ліцеєм який навчає аграріїв. Можемо ми брати участь у цьому проекті.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3008 днів тому   #  

Доброго дня,
Так, можете подавати проект до розгляду фондом.

  •   Пiдписатися на новi
Людмила Мариніна   3003 дні тому   #  

Доброго вечора! Пані Юлія,підкажіть, будь - ласка, чи ми можемо взяти участь у проекті- сільська громадська організація. працюємо з 2009 року в різних проектах.Хочемо запровадити навчання учнів старших класів з профілю " Агровиробництво", який дуже актуальний для нашої громади

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   3002 дні тому   #  

Доброго дня,
Так, Ви можете запропонувати свій проект фонду. Інформацію потрібно надіслати через форму за адресою www.monsantofund.org/about/contact/ (а саме, опис організації та короткий опис проекту англійською мовою).

  •   Пiдписатися на новi
Виктория Севрюкова   2996 днів тому   #  

Здравствуйте! Мы общественная организация, зарегистрированная в 2013 году. В настоящее время оформляем документы на долгосрочную аренду водоема в Винницкой области. Планируем выращивать экологически чистую рыбу и птицу. Для уменьшения потерь и оптимизации использования продукции планируется установка мини-завода по переработке
рыбы и производства рыбной муки. Рыбная мука будет применяться как пищевая добавка для корма птицы и рыбы, а также как удобрение. У нас имеются земли с\х назначения, которые планируем использовать для выращивания кормовой базы. Хотим обеспечивать экологически чистой продукцией переселенцев и участников АТО, так как нам это очень близко. Можем ли мы принять участие в грантовом конкурсе?

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2995 днів тому   #  

Добрый день,
Поскольку Ваша идея является бизнес проектом, Фонд "Монсанто" скорее всего её не поддержит.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2995 днів тому   #  

Фонд "Монсанто" не встановлює максимальну суму гранту, сума має бути відповідною проекту та реальним ринковим цінам витрат.

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Мірошник   2979 днів тому   #  

Добрий вечір, шановна Юлія! Заповнили форму заявки на грант, відправляємо, але на сторінці виникає "The following fields are missing or invalid:
Your message must be 500 words or less." Текст рівно 500 слів, всі поля заповнені. Підкажіть будь ласка чому не відправляється заявка.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2977 днів тому   #  

Пане Ігоре,
Рекомендую спробувати ще раз та вкластись в меншу кількість слів.

  •   Пiдписатися на новi
Віра Циня   2978 днів тому   #  

Dear Julia,
Unfortunately, the question as per the application form remains without your answer ...That makes impossible for some organizations take their chance to win grant. Why? Does it mean this program won't work in Ukraine as well as it was planned by the gounders.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2977 днів тому   #  

Dear Vera,
Monsanto Fund grant contest is coordinated from Europe. Thus I can`t advise any information which concerns your grant proposal. If Fund coordinator is interested in your project you will recieve the code, at the same time if not, there won`t be any feedback as well.
As you can notice from our press releases Monsanto Fund regurlaly supports Ukranian nonprofitable organizations. Please try to propose your idea next time (summer Cycle).

  •   Пiдписатися на новi
Віра Циня   2978 днів тому   #  

sorry, founders

  •   Пiдписатися на новi
Віра Циня   2977 днів тому   #  

Шановеа Юлія,
останній день для розміщення заявки на отримання коду 29.02.2016 в 23.00 , а це не можливо, як і питала у вас попередня дівчина. Чому "вікно" не активно, хоча у нас менш ніж 500 слів та всі поля заповнені.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2977 днів тому   #  

Будь ласка, спробуйте ще раз. Контактна форма http://monsantofund.org/about/contact/ працює до кінця дня.

  •   Пiдписатися на новi
Віктор Наконечнюк   2638 днів тому   #  

Боровицька ГО Родина, створена на базі Боровицької ЗОШ бажає замінити шкільні меблі в початкових класах. Чи є це пріорітетом фонду? Або утеплення теплотраси і промивка опалювальної системи школи?

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2638 днів тому   #  

Доброго дня,
Фонд "Монсанто" приймає заявки виключно від громадських організацій.На жаль, заміна меблів та утеплення теплотраси не є пріоритетом Фонду.

  •   Пiдписатися на новi
Віктор Наконечнюк   2638 днів тому   #  

Доброго дня!
Скажіть, будь-ласка. які пріоритети Фонду щодо навчальних закладів

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2638 днів тому   #  

Вікторе,
Фонд "Монсанто" підтримує освітній напрямок в рамках розвитку прикладних та точних наук.

  •   Пiдписатися на новi
Наталья Ганзевич   2638 днів тому   #  

Доброго дня! Скажить, будь ласка, чи може взяти участь в проекті ОСББ? Питання енергоефективних технологій опалення та електропостачання багатоповерхового будинку

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Тірошко   2638 днів тому   #  

Доброго дня!
На жаль, ні, це не є пріорітетом Фонду.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.