bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН запрошує висловити зацікавленість в отриманні технічної допомоги в рамках Проекту ПРООН
04.09.2015

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні розпочинає реалізацію проекту «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств (МСП)» та запрошує членські бізнес-об’єднання МСП висловити свою зацікавленість в отриманні технічної допомоги в рамках Проекту.

1. Загальна інформація про Проект

Проект «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств» впроваджується у 2015-2018 рр. програмою розвиту ООН у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та за фінансової підтримки Уряду Швейцарської Конфедерації.

Мета проекту -  сприяння розвитку сектора МСП шляхом розбудови спроможності членських бізнес-об’єднань (БО) в Україні, що в свою чергу сприятиме активнішому, відповідальнішому, професійнішому та орієнтованому на вироблення політики діалогові між державним і приватним секторами.

Проект позитивно вплине на організаційну та фінансову стабільність бізнес-об’єднань, їхню здатність утримувати та залучати нових учасників, спроможність надавати їм найбільш затребувані послуги, розвивати конструктивну співпрацю з урядовими структурами та брати участь у формуванні державної політики, спрямованої на розвиток сектора МСП.

2. Види технічної допомоги, яка надаватиметься Проектом.

Технічна допомога обраним організаціями передбачатиме такі елементи:

  • Глибинне оцінювання організаційної спроможності БО (організаційна діагностика) з метою виявлення основних перешкод і потреб для розвитку та ефективної діяльності організацій. У процесі діагностики будуть проаналізовані організаційна структура, діяльність з надання послуг членам БО та адвокаційна діяльність. Оцінювання допоможе виявити основні бар’єри, що перешкоджають розвитку організації та підготувати рекомендації щодо їх подолання.
  • Серію тренінгів, присвячених таким темам, як врядування та управління бізнес-об’єднаннями, розбудова ефективної організаційної структури, управління персоналом, фінансовий менеджмент та підзвітність, внутрішня та зовнішня комунікація, робота з членами БО, утримання та залучення нових членів, надання послуг з розвитку бізнесу членам БО, аналіз політики та адвокаційна діяльність.
  • Індивідуальний коучинг для обраних організацій за трьома напрямами: організаційний розвиток, покращення надання послуг членам організації, адвокаційна діяльність та аналіз політики. На основі вироблених рекомендацій в процесі організаційної діагностики будуть розроблені та впроваджені індивідуальні програми з розвитку потенціалу.
  • Фінансова підтримка у формі грантів. Організації зможуть отримати грантову допомогу на основі підготовлених ними проектних пропозицій. Гранти можуть бути спрямовані на розбудову організації, удосконалення врядування, покращення якості надаваних МСП послуг та здійснення адвокаційної діяльності. У процесі впровадження грантових проектів, діяльність БО супроводжуватиметься індивідуальним коучінгом та дорадчою підтримкою Проекту.

3. Які організації можуть бути отримувачами технічної допомоги в рамках Проекту?

Отримувачами допомоги в рамках проекту можуть бути членські бізнес об’єднання малих і середніх підприємств, зокрема, бізнес-асоціації, торгово-промислові палати, бізнес-спілки, бізнес-клуби та інші громадські об’єднання малого і середнього бізнесу.

Отримувачами допомоги зможуть стати ті об’єднання, які відповідатимуть критеріям отримання технічної допомоги в рамках проекту. Зокрема, відповідність визначатиметься на основі мотивації, цілеспрямованості, лідерства та ідей, а такожз урахуванням базових критеріїв і вимог, встановлених проектом, а саме:

  • спрямованість на залучення і роботу з малими та середніми підприємствами;
  • кількість членів бізнес-об’єднання та охоплення МСП;
  • партнерські зв’язки з іншими членськими бізнес-об’єднанням та організаціями, що займаються розвитком приватного сектора;
  • належна операційна структура та керівні органи, внутрішні демократичні управлінські процедури;
  • бачення ролі організації у розвитку сектора МСП.

Участь у програмі для обраних членських бізнес-об’єднань - безкоштовна. Всі витрати, пов’язані з проектом, cплачуються організаторами.

4. Порядок висловлення зацікавленості щодо участі в програмі з розбудови спроможності

Для висловлення зацікавленості щодо участі у програмі організація-заявник має надати заповнені Мотиваційний лист (Додаток 1) та Анкету (Додаток 2).

Документи можна надіслати одним із наступних способів:

1) На електронну пошту [email protected] із зазначенням теми повідомлення «Висловлення зацікавленості щодо участі у програмі з розвитку спроможності БО». Обсяг електронного повідомлення не повинен перевищувати 5 МБ.

2) Заповнити Анкету в електронному вигляді та прикріпити Мотиваційний лист за посиланням: https://smebmo.wufoo.com/forms/bmos-ukraine/

Кінцевий термін подання заявок до 27 вересня 2015 року включно.

Свої запитання, пов’язані з програмою чи заповненням анкети, надсилайте, будь ласка, на  електронну пошту: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.