bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейська Комісія оголосила конкурс проектів для організацій громадянського суспільства в Україні
03.04.2015

31 березня 2015 року Європейська Комісія опублікувала конкурс проектів "Програма підтримки громадянського суспільства в Україні – 2015", номер конкурсу: EuropeAid/136912/DD/ACT/UA.

Загальна мета цього конкурсу полягає в зростанні ролі громадянського суспільства у сприянні демократичним реформам та комплексному соціально-економічному розвитку в Україні.

Конкурс проектів містить три компоненти з такими конкретними цілями:

Компонент 1: зростання ролі громадянського суспільства у сприянні демократичним реформам та підвищення підзвітності та відповідальності державної влади, зокрема

- підвищення підзвітності та прозорості влади:

здійснення моніторингу управління бюджетними коштами та зростання поінформованості громадськості про процес ухвалення державного бюджету та його витрати, включаючи питання державних закупівель, збору доходів та державної допомоги;

здійснення моніторингу та вимірювання прогресу щодо виконання зобов’язань в сфері державної антикорупційної політики; моніторинг та сприяння ухваленню нового антикорупційного законодавства; та моніторинг діяльності антикорупційних органів;

поліпшення реалізації та подальше сприяння доступу до публічної інформації шляхом спостережної діяльності організацій громадянського суспільства, громадських ініціатив та громадян.

- зростання залучення організацій громадянського суспільства до процесів моніторингу та публічного діалогу з органами влади щодо секторальних реформ у відповідності до виконання Угоди про асоціацію в таких секторах як:

правова, конституційна, судова та виборча реформи, фінансування політичних партій, реформа державного управління, охорона здоров'я, охорона довкілля, енергетика, транспорт, земельна реформа, технічні бар'єри в торгівлі та спрощення торгівлі, контроль безпеки продуктів харчування.

Компонент 2: зростання ролі громадянського суспільства в комплексному соціально-економічному розвитку в Україні, зокремасеред' громад, постраждалих внаслідок конфлікту: в запобіганні конфліктів, управлінні конфліктами та роботі в пост-конфліктних середовищах, а саме:

- сприяння комплексному прийняттю рішень щодо соціально-економічного розвитку на місцевому та регіональному рівнях; посилення спроможностей громадян впливати на місцевий розвитку шляхом підвищення їх обізнаності, кампаній громадянської освіти, представництва і захисту інтересів та мобілізації громад;

- просування демократичних цінностей за допомогою культури, діалогу та мобілізації громад; підтримка молодіжних ініціатив, спрямованих на розвиток громадської активності та толерантності;

- підтримка ініціатив, спрямованих на соціальну та економічну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах в таких сферах як аспекти економічного стану та наявності засобів до життєдіяльності, інформаційний простір, доступ до соціальних та адміністративних послуг.

Компонент 3: посилення спроможностей та потенціалу організацій громадянського суспільства та нових ініціатив, зокрема в сферах, що стосуються компонентів 1 та 2, шляхом:

- розвитку спроможностей та менторських програм;

- фінансовій підтримці третім сторонам, або субгрантингу.

Загальний бюджет цього конкурсу проектів складає 5,000,000 євро. Розмір індивідуальних грантів має складати від 300 000 євро до 1 500 000 євро в залежності від компоненту, на який подана проектна пропозиція. Запланована тривалість проектів має складати від 24 до 45 місяців.

Кінцевий термін для подання концепцій проектних пропозицій англійською мовою – 21травня 2015 року.

Вся детальна інформація та правила подання проектних пропозицій вказані в Інструкціях для заявників, які разом з іншими необхідними документами, можна отримати тут.

Контакти

Коментарі

Микола Максимович   3289 днів тому   #  

чтобы заполнить все формы - необходимо профессионально знать английский и иметь компьютер с соответствующими программами для открытия файлов и форм отчетности.
Дуже забарно.
Громодяни України півдня Одеської області: - не знають своїх демократичних прав: - ті що знають йдуть у владу і користаються не знанням іншими громодянами .
Якщо починати з чогось проукраїнського і проевропейського, у нас, то треба починати з виховання вчителів молодших класів в універсітеті.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.