bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грантовий конкурс «Посилення незалежних ЗМІ в Україні»
30.01.2015

Проект «Посилення незалежних ЗМІ в Україні» («У-Медіа») міжнародної неурядової організації Інтерньюз за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  запрошує до подання заявок на отримання грантів у рамках відкритого грантового конкурсу. В конкурсі можуть брати участь офіційно зареєстровані згідно законодавства України національні й регіональні медіа компанії, недержавні медіа організації, що ставлять собі за мету поліпшення медіа сектору в Україні з урахуванням цілей та критеріїв, що викладені нижче.

Крайній термін подання заявок: 22 лютого 2015 року 23:59 за київським часом.

«У-Медіа» віддаватиме перевагу інноваційним  реалістичним проектам,  що сприятимуть покращанню медіа середовища в Україні та підвищенню якості медійної інформації для громадськості. 

Проект «У-Медіа» підтримуватиме проекти, що відповідатимуть її завданням, а саме:

  1. Підтримка та сприяння свободі слова та незалежності засобів масової інформації.
  2. Покращення сприятливого середовища для засобів масової інформації та свободи слова.

В рамках відкритого грантового конкурсу Інтерньюз розглядатиме проектні заявки, бюджет яких не перевищуватиме 5 000 доларів США на період до 6 місяців, і які зосереджуватимуть свою увагу напріоритетних для «У-Медіа» напрямках діяльності, а саме:

  1. Саморегулювання в медіа (перевага віддаватиметься регіональним медіа організаціям). Створення редакційних нормативних документів, прозорість журналістики й орієнтація на вимоги медіа ринку; редакційна незалежність та роль ЗМІ у підвищенні якості публічних дискусій; роль саморегулювання у відповідях на скарги та судові позови щодо роботи медій; роль саморегуляції у підвищені соціальної відповідальності у ЗМІ, протистоянні пропаганді й, зокрема, мові ворожнечі; етичні кодекси; позовні механізми для «забезпечення якості» медіа; саморегулювання проти зовнішнього регулювання роботи ЗМІ.
  2. Роль ЗМІ у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Виробництво та поширення важливої інформації для ВПО, що стосується їхніх прав та можливостей; налагодження діалогу місцевої влади та місцевих спільнот з ВПО за сприяння медіа; роль медіа щодо інтеграції ВПО до спільнот, в яких вони перебувають.
  3. Медіа проекти націлені на примирення та заохочення до національного діалогу. Посилення міжрегіональних зв’язків між ЗМІ, місцевими органами влади та спільнотами; підвищення обізнаності громадськості (особливо у східних та південних регіонах) щодо реформ та політичних процесів, що відбуваються в країні; вироблення контенту, що просуває національну єдність, толерантність та прийняття людей, що опинились на грані; сприяння встановленню універсальних гуманістичних цінностей; журналістика миру.  
  4. Прозорість медіа власності. Регіональні проекти «Дізнайся все про свої ЗМІ»; публікація відомостей про медіа власників; експертні та публічні дискусії про вплив медіа власників на редакційну політику; відкриті (вуличні) лекції про важливість критичного мислення та свідоме медіа споживання.

ІНСТРУКЦІЯ З НАПИСАННЯ ГРАНТОВИХ ЗАЯВОК ДО «У-МЕДІА»

Заявка подається українською мовою й супроводжується стислим описом проекту англійською мовою (1 абзац). Друкований шрифт 12 pt.,Times New Roman. Структура заявки складається з наступних розділів:

I. Титульна сторінка – 1 сторінка

Ця сторінка має містити таку інформацію:

А.    Назва проекту

Б.      Короткий опис проекту: один параграф, чітке й зрозуміле резюме проекту українською та англійською мовами

В.     Організація: назва та контактна інформація.

Г.      Координатор проекту: повне ім’я, контактна інформація.

Д.     Тривалість проекту (в місяцях)

Е.     Сума, що запитується, в доларах США.

II. Опис проекту – не більше 5 сторінок

А.    Опис цілей та завдань проекту та їх відповідність цілям проекту «У-Медіа»

Б.      Діяльність, що має сприяти досягненню цілей проекту

В.     Очікувані результати (outputs / outcomes) та вплив проекту

Г.      Індикатори, що вимірюють результати та вплив проекту, методи збору індикаторів

Д.     Календарний план (помісячно), який пояснює логіку проекту та його виконання

Е.     Партнери – державні структури, недержавні організації, приватні компанії

III. Бюджет – використовуйте форму бюджету у форматі MS Excel та заповніть перші дві сторінки файлу.

Форму бюджету також можна завантажити за посиланням budgettemplate_subgrants.xls 

Зведений бюджет проекту має бути наведений на першій сторінці файлу MS Excel; на другій - детальний опис кожного заходу. Бюджет має містити види витрат, які демонструють економічність проекту та раціональність витрат.

Власний внесок організації має становити не менше 10% від запитуваної суми гранту.  Будь ласка, надайте пояснення щодо утворення витрат у колонці «budget narrative» (остання колонка праворуч), що додасть прозорості бюджету.

IV. Досвід організації в реалізації проектів - не більше 1 сторінки

  1. Досвід в управлінні проектами
  2. Попередні гранти за останні три роки (донор,  сума, мета, досягнуті результати)

Інтерньюз також запрошує до подання заявок нещодавно створені організації. Якщо ваша організація не має достатнього досвіду у реалізації медіа проектів, будь ласка, зазначте інші релевантні проекти та вкажіть рівень компетенції основних працівників та консультантів майбутнього проекту.

Заявки потрібно надсилати на електронну адресу [email protected] з копією на [email protected]. У разі, якщо протягом двох днів ви не отримали підтвердження про прийом заявки на розгляд, просимо зателефонувати до офісу «У-Медіа» (044) 458-44-39 або надіслати заявку ще раз.

ОЦІНКА ЗАЯВОК

ЗАЯВКИ, ЩО НЕ ВІДПОВІДАЮТЬ НАВЕДЕНИМ ПРІОРИТЕТНИМ ВИДАМ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ВИМОГАМ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗАЯВОК, ДО РОЗГЛЯДУ НЕ ДОПУСКАЮТЬСЯ.

Оціночна комісія проекту «У-Медіа» складатиметься з незалежних експертів, які оцінюватимуть заявки та рекомендуватимуть кращі до фінансування. Оцінювання заявок відбувається на відповідність критеріям, що наведені нижче.

ТЕРМІН ДЛЯ ПОДАННЯ ЗАЯВОК: 23:59 за київським часом 22 лютого 2015 року.

Інтерньюз може звернутись (телефоном або електронною поштою) до організації-заявника у разі виникнення додаткових запитань з приводу поданої заявки.

Звертаємо вашу увагу, що процес оцінки проектів може займати календарний місяць. Період від дати отримання відповіді від «У-Медіа» про підтримку вашого проекту до дати отримання коштів може тривати до восьми тижнів, що пов’язано з процедурами адміністрування грантової програми.

Підтримані заявки будуть фінансуватись за умови наявності коштів в проекті та затвердження гранту Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Критерії відбору заявок до фінансування

Кожна заявка отримує певну кількість балів відповідно до наступного списку критеріїв:

  1. Проект є важливим та своєчасним, відповідає сучасним викликам, що постали перед Україною
  2. Проект  відповідає пріоритетам, що зазначені в умовах конкурсу
  3. Заявка пропонує інноваційний підхід у досягненні як мінімум одного з завдань програми «У-Медіа»
  4. Очікувані результати та вплив є реалістичними, вимірюваними, обґрунтованими
  5. Проект зможе досягти запланованих результатів у визначений проміжок часу
  6. Запропоновані види діяльності уможливлюють досягнення очікуваних результатів
  7. Заявник демонструє наявність технічних навичок, досвід та спроможність, що є необхідними для здійснення запропонованих видів діяльності
  8. Бюджет проекту є реалістичним, ефективним та обґрунтованим
  9. Власний внесок організації становить не менше, ніж 10% від запитуваної суми.

Із запитаннями щодо умов грантового конкурсу можна звертатись до співробітників проекту «У-Медіа» в робочі дні з 10.00 до 17.00 за телефоном: (044) 458-44-39. Email адреси для отримання консультацій – [email protected] або [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.