bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс мікрогрантів «Впливова громада - відповідальна місцева влада»
25.10.2012

В Чернівцях оголошено конкурс мікрогрантів «Впливова громада - відповідальна місцева влада», спрямований на реалізацію адвокаційних громадських ініціатив на місцевому рівні. На презентації були присутні представники влади, органів самоорганізації населення та громадських організацій, які зможуть взяти участь у конкурсі мікрогрантів.

«Ми зібралися для того, щоби започаткувати нову для нашого міста справу, - зазначив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. - Проект покликаний активізувати чернівчан у процесі вирішення найактуальніших і наболілих проблем громади міста. Це буде співпраця жителів міста, виконавчих органів влади, районних у місті рад, а також комунальних підприємств. У першу чергу ми зацікавлені у підтримці тих чернівчан, які здатні на належному рівні здійснювати громадський контроль за якістю надання житлово-комунальних послуг, брати участь у формуванні титульних списків на капітальний та поточний ремонт житлового фонду, запроваджувати сучасні методи управління житловим фондом. Ми зацікавлені у вдосконаленні механізму залучення співфінансування мешканців для проведення ремонтних робіт. Міська рада буде уважно слідкувати за реалізацією пілотних проектів, які виконуватимуть переможці оголошеного нині конкурсу. Успіх цих проектів стане запорукою поглиблення нашої співпраці».

Учасниками конкурсу можуть стати громадські організації, органи самоорганізації населення, об’єднання співвласників багатоповерхових будинків, житлово-будинкових кооперативів та ініціативні групи громадян, які не мають юридичної реєстрації і діють на території міста Чернівці.

«Ми налічили у Чернівцях 139 органів самоорганізації населення та 222 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, – розповів голова товариства «Української Народний Дім в Чернівцях» Володимир Старик. - Але більшість із них не застосовує у своїй діяльності механізми локальної демократії. І якщо на загальнодержавному рівні основна проблема полягає в тому, що ми не маємо впливу на тих людей, яких обирали до органів влади, то найбільшою проблемою локальних спільнот є пасивність їх членів.  А гарантування можливості громадян впливати на формування місцевої політики через участь у органах самоорганізації є найважливішим завданням локальної демократії».

Метою конкурсу є підтримка адвокаційних громадських ініціатив на місцевому рівні, що посилюють вплив на формування та реалізацію місцевої політики, захист і громадян та групових інтересів територіальних громад Буковини та забезпечення діяльністю місцевих органів влади громадянами та їх об’єднаннями.

Останній термін подання проектів – 19 листопада 2012 року. Максимальна сума одного гранту складатиме 15 тисяч гривень.

Конкурсні умови та аплікаційна форма додаються.

Контакти

  • Володимир Старик
  • Товариство “Український Народний Дім в Чернівцях”
  • [email protected]
  • 0372528059

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.