bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грант на правозахисні проекти
10.08.2011

Американська Асоціація юристів ініціатива х верховенства права (ABA ROLI) в рамках Програми з протидії ксенофобії та расизму в Україні, що здійснюється за фінансової підтримки Бюро з питань демократії, прав людини і праці (DRL) Державного департаменту США, оголошує конкурс грантів у підтримку ініціатив із підвищення рівня обізнаності молоді щодо питань толерантності, різноманітності та недискримінації в Україні

Мета конкурсу:

сприяння ініціативам НУО, студентських і молодіжних організацій та асоціації у сфері підвищення рівня обізнаності молоді щодо питань толерантності до представників етнічних та меншинних груп населення.

Проекти мають включати заходи неприбуткового характеру, які стосуються молоді та неформальної освіти. З огляду на це, прийнятні проекти пропозиції можуть включати такі види діяльності:

  • Створення і діяльність студентських дискусійних груп та університетських етнічних організацій;
  • Створення та інформаційна підтримка тематичної групи у соціальній мережі;
  • Розробка і проведення інформаційно-освітніх програм з питань культурної різноманітності на базі вищих освітніх закладів і студентських об’єднань з метою виховання поваги до культурної різноманітності та толерантності, у т. ч. проведення таких заходів як культурні фестивалі, художні виставки, студентські/громадські форуми та відповідні програми з інформування;
  • Розробка механізмів для налагодження постійної співпраці або створення постійного комітету у складі представників місцевих правоохоронних органів, студентських об’єднань та етнічних і меншинних груп населення на базі вищих навчальних закладів для покращання процесів координації та передачі інформації про повідомлені факти насильства або переслідування.

Цей перелік не є вичерпним.

Заявки мають відповідати таким вимогам: 

  • Заходи проекту повинні безпосередньо бути спрямованими на поширення ідеї толерантності, різноманітності та недискримінації.
  •  Проект повинен передбачати розробку і проведенні інформаційно-освітніх програм з питань культурної різноманітності на базі вищих освітніх закладів, студмістечок і студентських об’єднань.
  • Проектні пропозиції мають включати інформацію щодо проявів расизму і ксенофобії в регіонах, де працює організація.
  • Проектні пропозиції повинні включати вагомий інформаційний компонент і мають передбачати розміщення в нових медіа інформації, що постійно оновлюється і відображає усі заходи, що проводяться організацією в рамках проекту.
  •  Заявники повинні бути зареєстрованими неприбутковими недержавними організаціями згідно чинного українського законодавства (гранти не будуть надаватися прибутковим організаціям, політичним партіям та фізичним особам).
  • Заявники повинні бути прямими виконавцями проекту, а не посередниками від імені інших організацій. Відбір організацій залежатиме від вагомості надісланих пропозицій, заснованих на зрозумілих критеріях, таких як організаційна спроможність, стратегія довгострокового стійкого розвитку і т.ін.

БЮДЖЕТ одного проекту може становити до 2500 дол. США. Кошти гранту повинні бути використані виключно для реалізації проекту і не можуть бути використані для організаційних (адміністративних) витрат, які не пов’язані з проектом, для виплати боргів, проведення будівельних та ремонтних робіт, купівлі обладнання.

ТЕРМІН фінансування проекту: 1 листопада 2011 р. – 30 червня 2012 р. Термін реалізації проектів може бути різним у залежності від проекту, але має не перевищувати 8 місяців.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Організації, які бажають взяти участь у конкурсі, мають подати ел. поштою на адресу [email protected] з позначкою «На конкурс правозахисних проектів» у рядку «Тема» (Subject) наступний пакет документів:

  • аплікаційну форму англійською мовою;
  • аплікаційну форму українською (російською) мовою;
  • резюме основних виконавців проекту (із перекладом англійською мовою);
  • копію свідоцтва про державну реєстрацію.

ТЕРМІН ПОДАННЯ ЗАЯВОК: Пакет документів повинен надійти до ABA ROLI до 31 серпня 2011 року включно. Проектні пропозиції, що надійдуть після 17:00 год. 31 серпня 2011 року, розглядатись не будуть.

УВАГА! Переможців конкурсу буде оголошено у вересні 2011 р.. Всього буде відібрано 3 студентські організації. Результати конкурсу будуть повідомлені організаціям електронним повідомленням. У випадку позитивного рішення щодо надання гранту ABA ROLI залишає за собою право остаточного корегування разом із заявником запропонованого плану заходів та бюджету з метою найбільш ефективної реалізації проекту. Причини відмови у підтримці проекту не повідомляються та не обґрунтовуються.

Якщо у Вас є запитання щодо конкурсу чи виникли проблеми із завантаженням аплікаційних форм, просимо надсилати відповідне повідомлення на ел. адресу [email protected] або телефонувати: (44) 459-0150.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.