bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cтратегічнія сесія щодо Концепції розвитку електронної демократії
11.12.2018

ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» запрошує прийняти участь у стратегічній сесії з розробки проекту Концепції розвитку електронної демократії в Одеській області. Мета заходу - презентація результатів дослідження, а також спільне напрацювання разом з представниками органів влади, ІГС та профільних експертів пропозицій, які будуть включені до проекту Концепції та відповідного плану заходів.

Захід відбудеться 17 грудня 2018 р. з 10:00 по 14.00 у конференц-залі «Амстердам» Імпакт Хаб Одеса (м. Одеса, вул. Грецька, 1а).

Наприкінці 2017 року Урядом схвалено Концепцію розвитку електронної демократії в Україні та затверджено План заходів щодо її реалізації (розпорядження КМУ від 08.11.2017 №797-р). Метою Концепції є подальший розвиток та зміцнення демократії в Україні шляхом формування політичних, організаційних, технологічних та ідеологічних умов розвитку електронної демократії.

Питання розвитку електронної демократії нині є особливо актуальним. Як показує перший досвід впровадження її інструментів (е-звернень, е-петицій, бюджетів участі тощо), зокрема у великих містах, останні можуть набувати чималої популярності серед громадян і реально трансформувати владно-громадську взаємодію.

Найбільшим потенціалом інструменти е-дем володіють саме на місцевому рівні, тож дуже важливо, аби заходи державної політики доповнювалися і практичними кроками на місцях. Відтак існує потреба в розробці схожих концептуально-стратегічних документів регіонального і локального рівня, які визначатимуть основні напрями розвитку електронної демократії.

Захід проводить ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» у співпраці з Одеською обласною державною адміністрацією в рамках швейцарсько-української програми Програма EGAP за підтримки Innovabridge Foundation у співпраці з Державним агентством з питань електронного врядування України, що фінансується Швейцарською Конфедерацією.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.