bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Другий історико-краєзнавчий велопробіг поєднав Покровск і Добропілля
15.08.2018

11 серпня у Покровську пройшов другий краєзнавчий велопробіг. Цього разу маршрут прямував з Покровська у Добропілля. Учасники подолали набагато більшу відстань, ніж під час першого виїзду, а саме 32 км в один бік і стільки ж назад.

«Ми хочемо долучити жителів Покровська до здорового способу життя, зацікавити у вивченні історії нашого краю, а також – сприяти просуванню туристичної привабливості регіону», – каже Євген Бражко, адміністратор платформи «Без обмежень». – «Крім того ходить багато чуток і міфів про історію Добропільського району. Деякі з них ми підтвердили під час велопробігу-екскурсії, деякі спростували. Наприклад, інформація про те, що тут проїжджав Петро I виявилася вигадкою».

Кожна така поїздка не обмежується лише розповідями про одне конкретне місце. У лекціях краєзнавця Сергія Луковенко, який супроводжує велопробіги, зачіпається історія регіону в цілому, що на думку організаторів заходів допоможе відкрити Донецьку область з іншого боку. «Велоекскурсії розвінчують стереотипи про виключно шахтарську історію нашого регіону. Ми відкриваємо невідомі сторінки історії під час подібних заходів», – вважає краєзнавець Сергій Луковенко.

Нагадаємо, що це не остання така екскурсія. У вересні запланована поїздка в село Золотий Колодязь, яке зараз бореться за звання найкрасивішого села в Україні.

Велопробіг організували ГО «Нова Дружківка» в партнерстві з громадським простором «Без обмежень» та виконувався в рамках Проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.