bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся тренінг для адвокатів та юристів БВПД у Маріуполі
17.07.2018

У межах співпраці між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні  у Маріуполі відбувся тренінг для адвокатів системи БВПД. 

Вступне слово,  було надане заступниці директора Регіонального центру з надання БВПД - Оксані Савицькій та представниці НРСБ – Юлії Воронковій.

 Адвокат - тренер системи БВПД Анастасія Сербіна розповіла про основні напрямки державної політики у сфері прав внутрішньо переміщених осіб, стандарти Ради Європи у сфері захисту прав ВПО крізь практику ЄСПЛ. Також були розглянуті питання оформлення спадщини та купівлі – продажу нерухомості, що розташована на непідконтрольній території та порядок відновлення втрачених або загублених документів щодо права власності.

Хвилюючі питання адвокати системи БВПД мали змогу задати судді Апеляційного суду Донецької області – Світлані Поповій. Яка в свою чергу доповіла про порядок оформлення спадщини та купівлі – продажу нерухомості, що розташована на непідконтрольній територій, а також привела приклади судової практики щодо встановлення факту народження або смерті особи. Також були обговорені питання сплати судового збору у справах щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території.

Про порядок призначення або відновлення соціальних (пенсійних) виплат для ВПО доповідала провідна юристка НРСБ – Юлія Воронкова

По закінченню тренінгу усі учасники отримали сертифікати.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.