bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Створення спілки організацій, заснованих внутрішньо переміщеними особами
04.06.2018

15 червня об 11 годині в ОЦІУМ 51, за адресою: м. Київ, вулиця Ентузіастів, 51/24, відбудуться Установчі збори громадської спілки організацій, які створені внутрішньо переміщеними особами та/або здійснюють захист їх прав (надалі - Організації ВПО).

Ініціаторами об’єднання є 15 Організацій ВПО, які визначили головною ідеєю об’єднання - консолідацію зусиль організацій та окремих громадських активістів в напрямку розвитку місцевих громад, сприяння інтеграції ВПО у місцеві громади, посилення згуртованості приймаючих громад. Тому головним меседжем діяльності громадської спілки: “Разом будуємо мир та розбудовуємо громади” . Наша мета – допомогти місцевим громадам, де ми проживаємо, в становленні та розвитку,  і цим самим укріпити свій авторитет та прискорити інтеграцію.

До появи розуміння необхідності об’єднання нас підштовхнуло те, що в більшості як самі переселенці, так і організації, які були ними створенні, відокремлені одна від одної у своїй діяльності, мають різні погляди на ситуацію в країні, проблеми в залежності від регіонів проживання. На жаль, до цього часу  не існувало жодної суспільно позитивної ідеї, організаційно - правової форми, які б поєднували всіх цих людей та всі ці організації. Все це негативно позначалось на іміджі переселенців. Для суспільства такі люди бачились як особи без мети, без цілей існування, без власного розуміння своєї ролі в становленні країни.

 Причиною обрання саме такого спільного вектору руху  стало соціальні дослідження та власні відчуття, що більшість із внутрішньо переміщених осіб по різним причинам не планують повертатись на території, з яких виїхали: політичні переконання, побоювання щодо фізичної розправи, пошкодження житла, відсутність роботи тощо  (https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2456269-ne-gotovi-povertatisa-nazad-pereselenci-v-svitli-sociologii.html). Поволі слабшає і емоційна прив’язаність переселенців до рідних місць (https://www.youtube.com/watch?v=ikfd9YfsC9g&feature=youtu.be).

До цієї спільноти ми хочемо запросити долучитись інші організації ВПО.

Відповідаючи на питання: «нащо об’єднуватись» - можна згадати народний вислів «один в полі не воїн». Разом ми зможемо:

  • об’єктивно збирати питання з регіонів,  конкретних приймаючих громад, систематизувати цю інформацію та передати органам влади та міжнародним організація;
  • налагодити діалог, знайти взаєморозуміння та взаємодію  між  органами влади в напрямку вирішення проблем ВПО (місцевий, обласний, державний рівень) у різних сферах діяльності;
  • підтримувати комунікаційні зв’язки з громадськими організаціями інших регіонів України для вирішення спільних проблем та обміну досвідом;
  • проводити системні адвокаційні дії щодо  захисту прав переселенців у різних регіонах або посилювати вплив переселенців на вирішення своїх проблем (через захист виборчих та інших громадянських прав).

Ми вважаємо, що єдиний дієвий спосіб вирішення цих питань – це поєднатись, згуртуватись.

Форма для реєстрації: https://docs.google.com/forms/d/17_SHLBFWEGRIKjxmCFv4FwDUpkXPzksp-wdrB3VbfiM/edit?usp=drive_web 

Контакти

  • Вірьовкіна Лілія Тел +380665865080
  •  +380505304977
  • ГО «ТИ ПОТРІБЕН УКРАЇНІ»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.