bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дискусія «Між свободою та маніпуляціями. Хто і як захищає права користувачів в Інтернеті» (Чернігів)
25.05.2018

У Чернігові відбудеться дискусія щодо викликів для користувачів та їхніх цифрових прав. До участі запрошують журналістів, правозахисників, зацікавлених користувачів, онлайн-активістів. Дата проведення - 29 травня 2018 року.
 
Впродовж багатьох років український Інтернет був одним з найбільш вільних у світі й потреби в обговоренні свободи Інтернету та цифрових прав користувачів не виникало. В публічному дискурсі часто зустрінеш дискусії про права людини, однак в українському медіапросторі майже не присутні дискусії щодо цифрових прав. З огляду на безпекові ризики для країни, поширення дезінформації та фейкових новин, доступ до Інтернету і функціонування онлайн-ресурсів все частіше розглядаються через призму регулювання з боку держави. Чи є межі для такого регулювання?
 
О 14.00 у вівторок, 29 травня 2018 року у Чернігові в коворкінгу “Світогляд” (пр-т. Перемоги, 108-а, 2-й пов.) відбудеться дискусія щодо викликів для користувачів та їхніх цифрових прав, під час якої учасники обговорять: 
  • як оцінюють лідери думок в Чернігові минулорічне рішення Президента України щодо блокування російських соцмереж?
  • чи гарантується в Україні свобода Інтернету та цифрові права і хто готовий їх захищати?
  • за які публікації в Інтернеті правоохоронці можуть переслідувати користувачів і про що свідчать судові вироки для користувачів?
  • чи повинна в Україні обмежуватися робота онлайн-видань, що публікують неправдиву інформацію?
  • як поєднати безпекові ризики для країни та вільне функціонування Інтернету?
Під час дискусії також будуть представлені результати експертного опитування на тему регулювання Інтернету в Україні, проведеного ГО “Інтерньюз-Україна”.
 
Приєднатися до дискусії запрошують журналістів, правозахисників,  зацікавлених користувачів, онлайн-активістів.
 
Дискутантами виступлять: Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна», Олег Головатенко, директор телерадіокомпанії SVOBODA.FM, Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, Павло Пущенко, представник ІМІ в Чернігівській області
 
Де: Коворкінг “Світогляд”. Проспект Перемоги, 108-а, 2-й пов. 
Коли: 14.00-16.00, вівторок 29 травня 2018.
 
Також запланована онлайн-трансляція.
 
Для участі потрібно зареєструватися за лінком.
 
За додатковою інформацією можна звертатися до Ольги Гуртовенко за телефоном +38 050 82 02 777 або писати на електронну пошту [email protected] 

Захід відбудеться в рамках проекту “Захист Інтернет свободи в Україні шляхом залучення ключових учасників” від ГО “Інтерньюз-Україна”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через американську неурядову організацію «Counterpart International, Inc».

Контакти

  • ГО “Інтерньюз-Україна”
  • [email protected]
  • +38 050 82 02 777
  • www.internews.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.