bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Подвійна лекція «Ціна «антикризових» реформ: вплив на молодь та жінок»
27.04.2018

«Феміністична майстерня» запрошує на подвійну лекцію. В першій частині лекції буде обговорюватися, як економічна криза і події з 2014 року вплинули на умови праці і життя молоді. В другій частині увага буде сконцентрована на ситуації жінок в Україні. Дата проведення - 2 травня 2018 року.

Місце проведення: Львів, Книгарня Є, пр. Свободи, 7.

Час проведення: 2 травня 2018 року, 18:30.

В першій частині лекції буде розглянуто, як економічна криза і події з 2014 року вплинули і продовжують впливати на умови праці і життя молоді. Доповідає Анна Оксютович.

Умови праці загалом і, зокрема, молоді не є у фокусі уваги суспільства і медій. В той же час молодь є однією з найвразливіших категорій населення. Водночас ми не чуємо про програми підтримки для подолання бідності, підтримки здоров’я чи забезпечення гідних умов праці. Незадовільні умови праці, низька заробітна плата, яка не дає змогу забезпечити себе та планувати життя, брак часу і сил, через суміщення кількох місць праці і неоплачувані понаднормові – всі ці фактори спричиняють відчуття незахищеності та нестабільності. Як впливає поточна політична і економічна ситуація в країні на молодь, можливість планувати та реалізувати себе?

В другій частині увага буде сконцентрована на ситуації жінок в Україні. Доповідає Оксана Дутчак.

Проголошуючи курс на гендерну рівність на всіх шпальтах, українська влада, в той же час, втілює реформи, які погіршують становище жінок у країні. Антикризові заходи, які почали впроваджувати в 2014 році, відтворювали стандартну неоліберальну політику “жорсткої економії”, яка мала на меті зменшити дефіцит державного бюджету. Однак така політика не є нейтральною – вона негативно і нерівномірно впливає на різні категорії населення. Однією з таких великих категорій є жінки, особливо сільські мешканки, пенсіонерки, матері, та інші. Як саме криза та “антикризові” реформи вплинули на становище різних категорій жінок?

Про доповідачок:
Оксана Дутчак – дослідниця Центру соціальних і трудових досліджень, аспірантка кафедри соціології, Київ.
Анна Оксютович – соціальна працівниця Young Christian Workers NGO (ГО «Працююча християнська молодь»), Львів.

Подія в рамках проекту «Резиденція солідарності», який реалізовує «Феміністична майстерня» за рахунок гранту від Фонду інституту «Відкрите суспільство» у співпраці з Правовою ініціативою Фондів відкритого суспільства».

Контакти

  • Феміністична майстерня
  • [email protected]
  • https://femwork.org/
  •  https://www.facebook.com/feministworkshop/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.