bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Брифінг «Рівень впровадження реформ в Україні»
30.10.2017

Експерти вважають найбільш успішними українськими  реформами нововведення у місцевому самоврядуванні та впровадження електронного врядування. Дослідницька компанія  у партнерстві з ГО «ВГО «Інститут «Республіка» провела масштабне експертне опитування і готова поділитися результатами.

Рівень впровадження реформ в Україні

КОЛИ: 1 листопада

ДЕ: Український кризовий медіа-центр (вул. Хрещатик, 2)

ЧАС: 13:00

Понад 400 експертів з усіх областей України відповіли на запитання, пов’язані з оцінкою реформ та їх наслідків. На основі відповідей було побудовано три рейтинги реформ: за загальною оцінкою, за оцінкою корисності для України та для регіонів нашої держави.

За всіма рейтингами, найуспішними можна назвати реформи місцевого самоврядування, тобто децентралізації влади, та впровадження електронного врядування. Так, найбільш ефективною в країні децентралізацію назвали 54,2% опитаних, найбільш ефективною в області - 49,1% (найвищі результати). Третє мі

сце в усіх рейтингах отримала реформа правоохоронної системи. Саме ця реформа викликала найбільш полярні оцінки. Так, «найбільш корисною» для своєї області її назвали 30% опитаних, а «найменш корисною» - 19,1%.

Що стосується виборчої реформи, то 79% опитаних вважають, що для її пожвавлення необхідна зміна виборчого законодавства. Найбільш популярні пропозиції по зміні законодавства - впровадження відкритих списків на виборах до Верховної Ради України (288,9%) та посилення мажоритарної системи (14,8%).

Проте, це не змінить ситуацію з правопорушеннями, які відбуваються під час виборів. Після дослідження, Інститут «Республіка» представить петицію до ВРУ та Міністерства внутрішніх справ щодо невідворотності покарань за порушення виборчого законодавства. У жовтні стартувала кампанія по збору 10 тис. підписів під петицією по 21 населеному пункті України. Таким чином, Інститут хоче домогтися підвищення якості виборчого процесу, зокрема, сприяти впровадженню Верховною Радою України змін до виборчого законодавства у контексті невідворотності покарань.

Спікери:

Андрій Єременко - засновник дослідницької компанія «Active Group»;

Олександра Скиба – заступник голови Інституту «Республіка».

Онлайн трансляція за посиланням:

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.