bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чому бракує ефективності витрачання коштів громади м. Миколаєва?
26.09.2017

Саме це питання буде обговорено 28 вересня о 15-00 на засіданні експертно-громадської ради миколаївського міськвиконкому на основі презентації результатів громадського аудиту доброчесності запровадження програмно-цільового-методу (ПЦМ) і прогнозного діагностування ефективності витрачання коштів бюджету 2017 р., що провели протягом травня-вересня2017 р експерти громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Проект резолюції Експертно-громадської ради Миколаївської міської ради, що запропонував ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» як координатор проекту партнерства.

Експерт проекту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Тетяна Золотухіна презентує результати громадського аудиту, що здійснено м Миколаєві разом з іншими 23 бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад (ОТГ) п’яти областей України за методикою, що 21 червня 2017 р рекомендувала для використання Експертно-громадська рада:

По-перше, Оцінку прогнозної ефективності бюджетних програм місцевого бюджету м. Миколаєва на 2017 р. в сфері «Житлово-комунальне господарство», зокрема у порівнянні з місцевими бюджетами Києва, Одеси Херсону та інших місцевих громад проекту;

По-друге, Загальний рейтинг доброчесності запровадження (ПЦМ) та рейтинг в розрізі головних розпорядників бюджетних коштів (ГРБК) у м. Миколаєві. Серед 15 ГРБК лідерами доброчесності у Миколаєві є департамент соц. захисту, Управління з надзвичайних ситуацій , Департамент фінансів та адміністрації Центрального і Заводського районів.

Лідером доброчесності серед 13 міст обласного значення є м. Вознесенськ (74,12 з 125 балів). А м. Миколаїв отримав почесне третє місце у цьому рейтингу (55,51 з 125 балів) . А серед 10-ти ОТГ лідером доброчесності є Біляєвська міська ОТГ (73,14 з 125 балів). «Срібло» має Баштанська міська ОТГ (56,14 з 125 балів). А Воскресенська селищна ОТГ разом з Томаківською ОТГ ділить почесне 5-те місце (по 25 з 125 балів).

На засідання ЕГР запрошено миколаївського міського голову та ГРБК Миколаєва.

Запрошуємо громадських активістів, представників місцевого самоврядування та ЗМІ ознайомитись з точкою зору експертів щодо причин викликів ефективності місцевого бюджетного процесу та побачити відповідні можливості програмно-цільового методу!!!!

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Громадський аудит проведено в рамках проекту «Ефективні та доброчесні місцеві бюджети у 5-ти областях півдня та сходу України», який реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» в рамках діяльності Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети»  за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Мета проекту: запровадити в бюджетний процес 20 пілотних громад із 5-ти областей півдня і сходу України принципи демократичного розвитку шляхом моніторингу доброчесності впровадження програмно-цільового методу (ПЦМ), ефективності витрачання коштів місцевих громад та навчальної, коуч — підтримки партнерських проектів з підвищення ефективності і доброчесності бюджетів пілотних громад, що поєднують дії органів публічної влади та громадські ініціативи.

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.